18.10.24

Η Αγάπη για τα Ζώα: Μια Υποτιθέμενη «Τρελή» Επιλογή

 

Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι, είναι ότι η αγάπη για τα ζώα είναι ίσως η πιο ακαταμάχητη και ανόητη παράνοια που μπορούμε να βιώσουμε. Γιατί, ποιος άλλος θα σπαταλούσε χρόνο, χρήμα και όση ενέργεια έχει απομείνει για να φτιάξει μια τέλεια «παλέτα» από λιχουδιές για έναν γάτο, όταν στην πραγματικότητα αυτός θα προτιμούσε να αναπαυθεί πάνω στο laptop σας;


Είναι αλήθεια, οι γάτοι είναι ειδικοί στην τέχνη της απάθειας. Μπορεί να σας αγνοούν για ώρες, αλλά μόλις γυρίσετε την πλάτη σας, θα βρουν έναν τρόπο να σκαρφαλώσουν πάνω από τα πάντα — από τη βεράντα μέχρι την ψυχή σας. Κι εσείς, φυσικά, θα τους κοιτάτε με μάτια γεμάτα θαυμασμό και λίγη ανησυχία, αναρωτώμενοι πώς γίνεται να είστε δούλος ενός πλάσματος που θεωρεί ότι εσείς είστε απλά ο υπηρέτης του.


Και μην ξεχνάμε τα σκυλιά! Αυτοί οι πανέμορφοι φίλοι μας, που νομίζουν ότι κάθε σας κίνηση είναι ένα σήμα για να σας εκδηλώσουν την απεριόριστη αγάπη τους. Θα σας υποδεχτούν στην πόρτα σαν να έχετε επιστρέψει από μια δεκαετή αποστολή στο διάστημα. Και μετά, θα σας παρακαλούν να τους βγάλετε βόλτα για τον εκατομμυριοστό φορά της ημέρας, ακόμα κι αν έχετε μόλις γυρίσει από τη δουλειά και οι πατούσες σας είναι πιο κουρασμένες από αυτές του Ρομπέν των Δασών.


Η αγάπη μας για τα ζώα είναι σαν να είμαστε μέλη μιας μυστικής λέσχης, όπου η μόνη προϋπόθεση είναι να έχουμε την ικανότητα να παραμένουμε τρελοί και να τους προσφέρουμε την καλύτερη ζωή, χωρίς να περιμένουμε τίποτα στο αντίκρισμα. Ίσως γι' αυτό οι αδέσποτοι σκύλοι είναι οι καλύτεροι ψυχαναλυτές — αν οι άνθρωποι ήταν τόσο χαρούμενοι όσο αυτοί όταν τους προσφέρετε ένα κομμάτι μπέικον, ο κόσμος θα ήταν σίγουρα πιο ευτυχισμένος.


Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η αγάπη για τα ζώα δεν είναι απλώς μια ιδιοτροπία, αλλά μια γλυκιά και αστεία τρέλα που μας ενώνει όλους. Γιατί, στο τέλος της ημέρας, ίσως να είμαστε οι «τρελοί» της γειτονιάς, αλλά οι ζώες μας μας κάνουν να νιώθουμε ότι αξίζει κάθε λεπτό.


Φιλί αγκαλιά στα όμορφα τετράποδα μας

Χριστίνα Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Ο Ήρωας του Βυθού: Η Ιστορία του Δημήτρη στο Υποβρύχιο Παπανικολής"

Σήμερα θα σας μιλήσω για έναν ξεχωριστό άνθρωπο μέσα απο ένα ίσως " παραμύθι " Επειδή δεν ανήκει σε αυτούς που προβάλλουν την γεν...