26.10.11

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - (καθρεφτίζω το νου) -

28/10/1940 «Alors, c 'est la guerre»- το" ΟΧΙ "της Ελλάδας

28/10/2011 «Alors, on est en marche»- το ‘’ ΝΑΙ ‘’ της Ελλάδας .......


Στην ανθρώπινη ψυχολογία πίσω από κάθε οικονομική κρίση, υπάρχουν τρία κύρια χαρακτηριστικά, η ελπίδα, ο φόβος και η απληστία!

Δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στην απληστία, θα αναφερθώ στην έλλειψη ακεραιότητας της εκάστοτε ηγεσίας από προηγούμενες δεκαετίες έως σήμερα.

Γιατί η ακεραιότητα και η αξιοπιστία κάθε κράτους ξεκινά από την κορυφή.

Λεπτή γραμμή η εμπιστοσύνη και η αλαζονεία, λεπτή γραμμή και η απληστία με την ακεραιότητα.

Ήταν θέμα χρόνου το ξεπούλημά μας, όλοι το καταλαβαίναμε αλλά λίγοι το πίστευαν.

Χάθηκε ο έλεγχος με την ανεξέλεγκτη διακίνηση πλαστικού χρήματος στην αγορά.

Αυτός ο πολύπλοκος κόσμος των οικονομικών μέσα από την συνεχή έλλειψη εποπτείας των διοικητικών συμβουλίων για την ορθή αξιολόγηση του προφίλ κινδύνου κάθε οργανισμού, μας έφεραν αντιμέτωπους στη σημερινή κατάσταση.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις και η διαφάνεια στις επενδύσεις χρειαζόταν την ακεραιότητα κ την εμπιστοσύνη στις διαπραγματεύσεις της κάθε ηγεσίας.

…. Αλλά για ποια ηγεσία μιλάμε, όταν ήδη το παιχνίδι ήταν στημένο σε κρυφά γραφεία στοιχημάτων?

Ο Κωστάκης κ ο Γιωργάκης ως ηγέτες, κλήθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της κρίσης να λάβουν προσωπική ευθύνη, έχοντας κατά νου διάφορες στρατηγικές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν για να κάνουν αποτελεσματικό το έργο τους.

Το έκαναν?.... εσείς τι λέτε?..... στα βιβλία της αυριανής Ιστορίας, όταν έρθει η ώρα, ο ιστορικός, θα φωτίσει πολλές κρυφές πηγές του ''σήμερα''.

Γιατί εδώ κ πολύ καιρό, όσοι μιλήσανε και προσπάθησαν να ξυπνήσουν τους Έλληνες, μέσα από το διαδύκτιο ή μη καπελώθηκαν πίσω από κομματικά, παρακρατικά, οικονομικά συμφέροντα, γιατί αυτά έχουν πάντα μεγαλύτερη αξία και από την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Οι πιο απλές συμβουλές σε ένα ηγέτη θα ήταν….... να θυμάσαι ότι είσαι ο υπεύθυνος και με προσωπική δραστηριοποίηση στην υπάρχουσα κατάσταση να αναλάβεις δράση.
Η επικοινωνία είναι απαραίτητη, και το κλειδί της επικοινωνίας είναι η αμεσότητα με τους υπόλοιπους και δεν φιλτράρεται μέσα από κάποιο τρίτο πρόσωπο.
Σε κάθε άρνηση που μαστίζει τις επιχειρήσεις που είναι στο δρόμο προς μια κρίση, αλλά αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα, εσύ, ως ηγέτης θα πρέπει ν αναγνωρίσεις τα προειδοποιητικά σημάδια πιο μπροστά από το χρόνο και να λάβεις διορθωτικά μέτρα πριν η κατάσταση κλιμακωθεί σε μια εκτεταμένη κρίση.
Στη διάρκεια της κρίσης ή αφού ηρεμήσουν τα πράγματα, να γίνει μετασχηματιστική αλλαγή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μόλις το σύστημα αναγεννηθεί, η νέα ηγεσία, θα είναι τόσο ισχυρή όσο πριν, αν δεν είναι και ισχυρότερη.

Απλές πρακτικές..... με συνείδηση και αλήθειες, αλλά όταν η αλαζονεία της εξουσίας κυριεύσει…. δεν ισχύει το ρητό, το χρήμα πολλοί μίσησαν , τη δόξα κανείς, γιατί ούτε τη δόξα μίσησαν αλλά κ το χρήμα υπέρ - λάτρεψαν.

Στη τελευταία κωμωδία του ο Αριστοφάνης ‘’ ΠΛΟΥΤΟΣ’’, στη σκηνή με τη γριά τη ‘’φτώχεια’’, προσπαθεί να πείσει τη χρησιμότητά της σε μία συναισθηματική φρασεολογία, αναφέροντας τους κοιλαράδες και τεμπέληδες που τους προσέγγισε ο τυφλός ''πλούτος'' σε αντίθεση με τα καλλίγραμμα κορμιά που στέκονταν δίπλα της. Kαι φυσικά, χωρίς αυτή, δεν υπάρχουν σκλάβοι για να δουλεύουν άρα δεν υπάρχει κ πρόοδος.
Ειρωνικό και απερίγραπτο!!! ο κάθε λαοπλάνος πόσο εύκολα χειραγωγεί τον κόσμο όταν το βάλει σκοπό για το ατομικό του συμφέρον.

Αν δεν μεγαλώσεις, Ελλάδα, αν δεν νιώσεις τη λέξη '‘ΕΧΩ ΜΠΕΣΑ’’ πως περιμένεις να λέγεσαι Έλληνας και να πράττεις σύμφωνα με αυτά που η κάθε οικογένεια στην επαρχία μαθαίνει στα παιδιά της και να ακολουθήσεις τις ανάγκες του λαού σου?

Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ


-  χριστίνα Καμπά 26-10-2011

Ptolman


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

  Η φράση του Σωκράτη «Μπορείς να με σκοτώσεις αλλά όχι να με βλάψεις» εκφράζει την ακλόνητη πίστη του στη δύναμη της ηθικής ακεραιότητας κα...