31.10.11

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - της Ιωάννας Κολοβού

Η κοινωνική εξέγερση άρχισε. Ανήμερα μιας μέρας βαριάς σαν Ιστορία. Γιατί ήταν η ίδια η σκιά της Ιστορίας που βάρυνε στις 28 του Οκτώβρη, πάνω στον λεηλατημένο σώμα της Ελλάδας.

Κι εκείνη σαν ένιωσε την πνοή των ηρωικών προγόνων, δροσιά πάνω στο ματωμένο κορμί της , πήρε κουράγιο και ορμήνευσε τα παιδιά της -αγόρια και κορίτσια - την ώρα που παρήλαυναν περήφανα να κοιτάξουν αλλού. Όχι προς τη μεριά της σαπίλας και της βρωμιάς αλλά προς την άλλη μεριά εκεί που ανατέλλει ο ήλιος. Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας, αυτός που βγαίνει κάθε φορά που ο Έλληνας σκοντάφτει.
Κάθε φορά που πέφτει και τον πατάνε και το λιώνουν. Κάθε φορά που η διχόνοια, το εθνικό σαράκι μας τρώει τα σωθικά. Κάθε φορά που εκλέγουμε λάθος πρόσωπα, για να κυβερνήσουν το καράβι Ελλάδα κι εκείνοι το ρίχνουν πάνω σε ξέρα.

Κάθε φορά που λέμε αυτή είναι η τελευταία φορά και αμέσως κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος.

Πολίτες συχνά ρωτούν το Μίκη Θεοδωράκη γιατί ο Έλληνας μπροστά σ΄ αυτόν τον πρωτοφανή εξευτελισμό που υφίσταται δεν εξεγείρεται. Μπροστά σ' αυτή τη ιδιότυπη σκληρή χούντα που του έχει επιβληθεί γιατί δεν αντιδρά, δεν αντιστέκεται. «Γιατί ο Έλληνας δεν είναι ο ίδιος με εκείνον πριν την δικτατορία των συνταγματαρχών του '67» Εδώ και 20 χρόνια του έκαναν πλύση εγκεφάλου τον έμαθαν στον εύκολο πλουτισμό, στην αρπαχτή, στην αδιαφορία προς τον συνάνθρωπό του, αρκεί να περνάει αυτός καλά. Του έμαθαν πως το Χρηματιστήριο είναι ο Θεός και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης τα άγια των αγίων.
Του είπαν πως οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι ηλίθιοι και οι ίδιοι οι πονηροί που αλλάζουμε ακόμα και την ιθαγένεια στο καλαμπόκι (αν θυμάστε την αλήστου μνήμης ιστορία τότε που εξευτελιστήκαμε διεθνώς).

Ναι, όντως έχει δίκιο ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Έλληνας χάλασε. Βγαίνοντας από δυο αιματηρούς πολέμους, μια απίστευτη ιστορία προσφυγιάς, έναν εμφύλιο και μια επταετή δικτατορία, τον έκαναν να πιστέψει πως δικαιούται ελέω θεού πως δικαιούται, έτσι μεταφυσικά σε μια καλύτερη ζωή, χωρίς κόπο, χωρίς φόντα.

Του εμφύσησαν την ιδέα του Μεγάλου-πονηρού και λαμόγιου- Έλληνα, κατά το πρότυπο της Μεγάλης Ελλάδας ενδενδυμένης βεβαίως με σοσιαλιστικό μανδύα. Προ πάντων ο σοσιαλισμός.

Κι όμως, κάπως έτσι μεταφυσικά, τα παιδιά μας χθες γύρισαν το κεφάλι προς την άλλη πλευρά. Κάπως έτσι μεταφυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνειδητοποίησε πως ο θώκος στην εξέδρα των επισήμων δεν του ανήκε πια. Στην ουσία παραιτήθηκε από τη θέση του. Κάπως έτσι μεταφυσικά πραγματοποιήθηκε και η παρέλαση των Ελλήνων μπροστά στην Ιστορία. Ο Έλληνας όντως χάλασε, η φύτρα όμως έμεινε. Θέλει μόνο λίγο νερό για να φουντώσει. Να είναι άραγε το νερό από τα δάκρυα επίγνωσης, μετάνοιας η χαράς του Έλληνα που μεταμορφώνεται σιγά-σιγά; Ο Μίκης κήρυξε προ πολλού την έναρξη της ανυπακοής και της αντίστασης. Να λοιπόν που τώρα φτάσαμε στην εξέγερση. Και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.


http://www.spitha-kap.gr/el/articles/?nid=1466


27.10.11

αΤΕΝίζω το μέλλον με άγνοια ... του Δημήτρη Γκούνη

έγινε λοιπόν και το ''κούρεμα''! .... αναμενόμενο!!!.....

μια ενδιαφέρουσα άποψη περιγράφεται παρακάτω από το: http://www.clevernews.gr/lifestyle/ls/istories/item/8310-atenizo-to-mellon-me-agnoia.html

αΤΕΝίζω το μέλλον με άγνοια ...
του Δημήτρη Γκούνη

.......εκεί που χρωστάγαμε 340 δις, θα χρωστάμε 170! ... και στο ευρώ θα παραμείνουμε και λιγότερα θα χρωστάμε και στο φινάλε δε θα χρεοκοπήσουμε......!!!!
Κι όμως!.... η άγνοια είναι το χειρότερο πράγμα στην περίοδο που ζούμε.
.................................................
Πράγματι το σχέδιο που προγραμματίζεται για την Ελλάδα, προβλέπει ''κούρεμα'' του ελληνικού χρέους κατά 50%. Γιατί σου λέει η Γερμανία αφού δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το ευρώ μας... ας υποτιμήσουμε το 50% την ζωή των Ελλήνων......
....................................................
Οι μισθοί και οι συντάξεις θα περιοριστούν κι άλλο, θα γίνει μείωση στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, τα δάνεια θα είναι κατά πολύ υψηλότερα ..... κ.λ.π.
.............................................................
Δεν είμαι σε θέση να προβλέψω αν οι μειώσεις στα εκαντοτάδες προϊόντα και υπηρεσίες θα είναι αντιστρόφως ανάλογη της μείωσης των μισθών μας.
Το σίγουρο είναι ότι στο άμεσο μέλλον θα αναθεωρήσουμε και θα εκτιμήσουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας......

περισσότερα http://www.clevernews.gr/lifestyle/ls/istories/item/8310-atenizo-to-mellon-me-agnoia.html

POLYMNIACHANNEL

θα τα ξαναπούμε σύντομα γιατί
''...σπάνιο να παραπλανηθείς από την αυτοσυγκράτηση..'' κομφούκιος

26.10.11

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - (καθρεφτίζω το νου) -

28/10/1940 «Alors, c 'est la guerre»- το" ΟΧΙ "της Ελλάδας

28/10/2011 «Alors, on est en marche»- το ‘’ ΝΑΙ ‘’ της Ελλάδας .......


Στην ανθρώπινη ψυχολογία πίσω από κάθε οικονομική κρίση, υπάρχουν τρία κύρια χαρακτηριστικά, η ελπίδα, ο φόβος και η απληστία!

Δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στην απληστία, θα αναφερθώ στην έλλειψη ακεραιότητας της εκάστοτε ηγεσίας από προηγούμενες δεκαετίες έως σήμερα.

Γιατί η ακεραιότητα και η αξιοπιστία κάθε κράτους ξεκινά από την κορυφή.

Λεπτή γραμμή η εμπιστοσύνη και η αλαζονεία, λεπτή γραμμή και η απληστία με την ακεραιότητα.

Ήταν θέμα χρόνου το ξεπούλημά μας, όλοι το καταλαβαίναμε αλλά λίγοι το πίστευαν.

Χάθηκε ο έλεγχος με την ανεξέλεγκτη διακίνηση πλαστικού χρήματος στην αγορά.

Αυτός ο πολύπλοκος κόσμος των οικονομικών μέσα από την συνεχή έλλειψη εποπτείας των διοικητικών συμβουλίων για την ορθή αξιολόγηση του προφίλ κινδύνου κάθε οργανισμού, μας έφεραν αντιμέτωπους στη σημερινή κατάσταση.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις και η διαφάνεια στις επενδύσεις χρειαζόταν την ακεραιότητα κ την εμπιστοσύνη στις διαπραγματεύσεις της κάθε ηγεσίας.

…. Αλλά για ποια ηγεσία μιλάμε, όταν ήδη το παιχνίδι ήταν στημένο σε κρυφά γραφεία στοιχημάτων?

Ο Κωστάκης κ ο Γιωργάκης ως ηγέτες, κλήθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της κρίσης να λάβουν προσωπική ευθύνη, έχοντας κατά νου διάφορες στρατηγικές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν για να κάνουν αποτελεσματικό το έργο τους.

Το έκαναν?.... εσείς τι λέτε?..... στα βιβλία της αυριανής Ιστορίας, όταν έρθει η ώρα, ο ιστορικός, θα φωτίσει πολλές κρυφές πηγές του ''σήμερα''.

Γιατί εδώ κ πολύ καιρό, όσοι μιλήσανε και προσπάθησαν να ξυπνήσουν τους Έλληνες, μέσα από το διαδύκτιο ή μη καπελώθηκαν πίσω από κομματικά, παρακρατικά, οικονομικά συμφέροντα, γιατί αυτά έχουν πάντα μεγαλύτερη αξία και από την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Οι πιο απλές συμβουλές σε ένα ηγέτη θα ήταν….... να θυμάσαι ότι είσαι ο υπεύθυνος και με προσωπική δραστηριοποίηση στην υπάρχουσα κατάσταση να αναλάβεις δράση.
Η επικοινωνία είναι απαραίτητη, και το κλειδί της επικοινωνίας είναι η αμεσότητα με τους υπόλοιπους και δεν φιλτράρεται μέσα από κάποιο τρίτο πρόσωπο.
Σε κάθε άρνηση που μαστίζει τις επιχειρήσεις που είναι στο δρόμο προς μια κρίση, αλλά αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα, εσύ, ως ηγέτης θα πρέπει ν αναγνωρίσεις τα προειδοποιητικά σημάδια πιο μπροστά από το χρόνο και να λάβεις διορθωτικά μέτρα πριν η κατάσταση κλιμακωθεί σε μια εκτεταμένη κρίση.
Στη διάρκεια της κρίσης ή αφού ηρεμήσουν τα πράγματα, να γίνει μετασχηματιστική αλλαγή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μόλις το σύστημα αναγεννηθεί, η νέα ηγεσία, θα είναι τόσο ισχυρή όσο πριν, αν δεν είναι και ισχυρότερη.

Απλές πρακτικές..... με συνείδηση και αλήθειες, αλλά όταν η αλαζονεία της εξουσίας κυριεύσει…. δεν ισχύει το ρητό, το χρήμα πολλοί μίσησαν , τη δόξα κανείς, γιατί ούτε τη δόξα μίσησαν αλλά κ το χρήμα υπέρ - λάτρεψαν.

Στη τελευταία κωμωδία του ο Αριστοφάνης ‘’ ΠΛΟΥΤΟΣ’’, στη σκηνή με τη γριά τη ‘’φτώχεια’’, προσπαθεί να πείσει τη χρησιμότητά της σε μία συναισθηματική φρασεολογία, αναφέροντας τους κοιλαράδες και τεμπέληδες που τους προσέγγισε ο τυφλός ''πλούτος'' σε αντίθεση με τα καλλίγραμμα κορμιά που στέκονταν δίπλα της. Kαι φυσικά, χωρίς αυτή, δεν υπάρχουν σκλάβοι για να δουλεύουν άρα δεν υπάρχει κ πρόοδος.
Ειρωνικό και απερίγραπτο!!! ο κάθε λαοπλάνος πόσο εύκολα χειραγωγεί τον κόσμο όταν το βάλει σκοπό για το ατομικό του συμφέρον.

Αν δεν μεγαλώσεις, Ελλάδα, αν δεν νιώσεις τη λέξη '‘ΕΧΩ ΜΠΕΣΑ’’ πως περιμένεις να λέγεσαι Έλληνας και να πράττεις σύμφωνα με αυτά που η κάθε οικογένεια στην επαρχία μαθαίνει στα παιδιά της και να ακολουθήσεις τις ανάγκες του λαού σου?

Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ


-  χριστίνα Καμπά 26-10-2011

Ptolman


25.10.11

ΔΗΛΩΣΗ -ΣΟΚ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/

Αθήνα 25-10-2011

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ !

Δήλωση –σοκ του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (ΑΝΤΕΝΝΑ) σήμερα το πρωί.

Ολόκληρη η δήλωση του ιδρυτή του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Οι ξένοι μας βάζουν όλο και πιο βαθειά το μαχαίρι. Μας προκαλούν προσβλητικά κάθε μέρα και περισσότερο και μας οδηγούν σε έκρηξη, που πιθανόν να καταστρέψει και τους ίδιους. Οι υπεύθυνοι της Κυβέρνησης συμπεριφέρονται απέναντί τους σαν μυρμήγκια, ενώ στο λαό μας επιδεικνύουν μια τόσο τρομακτική αναλγησία, που θα πρέπει να είναι είτε συνειδητά όργανα του Κακού είτε επικίνδυνα άσχετοι, μικροί και αφελείς. Από τη νέα σύσκεψη των Ευρωπαίων προκύπτει καθαρά ότι ο μόνος δρόμος στον οποίο μας οδηγούν με σιγουριά, είναι ο δρόμος της βίας. Η φωνή της υπομονής, της σύνεσης, του συμβιβασμού και τελικά της υποταγής, σημαίνει το τέλος μας ως Έθνους και ως Λαού.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ !

Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού


miskinprince

24.10.11

ΟΙ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η Ορθολογική πολιτική μας φωνάζει ''ΕΝΔΩΣΤΕ'', ώστε να μην επιτρέψετε στους έχοντας την εξουσία να χάσουν την ψυχραιμία τους και να προκαλέσουν τα χειρότερα.

Κι εγώ αναρωτιέμαι, οι δομές των ίδιων των ανθρώπινων κοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων και τα κοινωνικά θεμέλια της καπιταλιστικής οικονομίας, βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής λόγω της διάβρωσης που κληρονομήθηκε από το παρελθόν, δε θα πρέπει ν αλλάξει?

Δε γνωρίζω που πάμε, αλλά εφόσον η Ιστορία μας έφερε εώς εδώ, ένα πράγμα είναι σαφές.
Η ανθρωπότητα χρειάζεται το μέλλον και δε μπορεί να παρατείνει το παρελθόν ή το παρόν.

Το τίμημα της αποτυχίας απέναντι στην ανάγκη αλλαγής της κοινωνίας θα είναι το έρεβος, θα το αφήσουμε να μείνει έτσι? ,
χωρίς να προσπαθήσουμε με τη΄λογική και την ανθρώπινη αξία μας?
(HOBSBAWM)

21.10.11

ΘΕΛΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

(sxolias)

.......πες τα κορίτσι μου....γιατί σε λίγο όχι μόνο δε θα μιλάει κανείς
αλλά δε θα σκέφτεται και κανείς.......


Δε μ 'ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ 'ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος.
"Μέγας Αλέξανδρος"
‘’ΘΑΡΡΟΣ’’

Η εμπιστοσύνη στην ατομική ψυχική δύναμή είναι μια μορφή αυτό-επιβεβαίωσης της ύπαρξής μας.
Είναι η πρώτη αρετή που εγγυάται όλες τις άλλες υποστήριζε ο Αριστοτέλης –(Νικομάχεια)
Γνωρίζουμε ότι όταν ακολουθήσουμε αυτή την αρετή, η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια θα αποχτήσουν μεγαλύτερη δύναμη για να στηρίξουν την αλήθεια.

Το θάρρος βρίσκει πρόσφορο έδαφος, όταν η ψυχή έχει πάθει πολλά δεινά, έλεγε ο Όμηρος (από Μ.Ασία), γιατί γίνεται πιο τολμηρή.

Ο Σοφοκλής (από Αθήνα) πάλι για θάρρος μιλούσε όταν υποστήριζε, να λες πάντα την αλήθεια και δε θα κάνεις ποτέ λάθος.

- καλό σας απόγευμα

20.10.11

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΕΛΙΚΑ?

Επειδή σήμερα έχω λίγο μπερδευτεί με τη γιορτή που έρχεται, νιώθω την υποχρέωση να ρωτήσω

..... ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ''ΟΧΙ'' ή το ''ΝΑΙ''?


..............

17.10.11

ΕΙΔΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ


Καλή εβδομάδα να έχουμε και να είμαστε καλά για να θυμόμαστε
γιατί το αλσχαϊμερ θερίζει στις μέρες που ζούμε.....

Η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο που κάθε φορά έχει και διαφορετικό "μενού".


Αναρτήθηκε από τον/την http://netakias.wordpress.com/ στο Οκτωβρίου 8, 2011

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Απόστασε το χέρι μου από το να μουντζώνω
και σάλιο δεν μου έμεινε από το φτύσε φτύσε,
αλλ’ έως τώρα τίποτε μ’ αυτά δεν κατορθώνω,
και σύ, Ευρώπη, μας γελάς και πάντα ίδια είσαι.
Και απορώ, μα το σταυρό, πώς ως αυτή την ώρα
και άλλα δεν μας έστειλες εδώ Θωρακοφόρα.

Προθύμως σας εκάμαμεν εκείνο που ζητείτε
και άν δεν μας πιστεύετε, κοπιάσετε να δήτε
ποία ειρήνη κατ’ αυτάς στο κράτος βασιλεύει
και πώς καθένας ήσυχα γλεντά και χουζουρεύει.
Ήλθε το άντε στάτους κβο με τόσας αναπαύσεις
και άρχισαν να γίνονται διορισμοί και παύσεις.

_Λοιπόν, τί άλλο από μας, Ευρώπη, απαιτείς
κι ακόμη από το λαιμό πιασμένους μας κρατείς;
Θέλεις λοιπόν να ζήσωμε χωρίς πολιτικήν
και ως στρατόν να έχωμε την χωροφυλακήν
κι ουδέ ο ρήτωρ Κωνσταντής ν’ ακούγεται παρλάρων
διά το πραξικόπημα εκείνο των Βουλγάρων;

Εσύ, βρε καγκελλάριε των σαχλο-Γερμανών
σύ εναντίον μας κινείς και γην και ουρανόν
εσύ, διαόλου αλεπού, που ψόφος δεν σε πιάνει
εσύ κρατάς κατάκλειστο το κάθε μας λιμάνι,
και όλα τα καράβια σου εις τα νερά μας στέλλεις,
διότι έτσι αγαπάς, διότι έτσι θέλεις.

Εσύ, βρε καγκελλάριε, εσύ, βρε Μαμελούκε,
εσύ, πανευγενέστατε της Δύσεως Τραμπούκε,
παίζεις και πάλι πρόστυχο και βρώμικο παιχνίδι
και του κυρίου Γλάδστωνος του πάει ριπιπίδι
κι αισθάνεται το βάρος σου ο σβέρκος κάθε ράχης…
αλλ’ έστι δίκης οφθαλμός, που κακό ψόφο νάχεις.

Γ.Σουρή 1886
(ΑΠΑΝΤΑ ΣΟΥΡΗ εκδ.Γιοβάνη Δ’ Τόμος)
 Αναφέρεται στον αποκλεισμό της Ελλάδα από τους Γερμανούς το 1886
Αναρτήθηκε από τον/την http://netakias.wordpress.com/ στο Οκτωβρίου 8, 2011


http://troktiko.blogspot.com/2010/06/father.html
"Τα έμαθες τα νέα father;"

"Oι μ@κ@κες οι Έλληνες με έκαναν Πρωθυπουργό.

1. Στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε λαπτοπ και προτζέκτορα.

2. Τον προϋπολογισμό του κράτους τον κατέθεσα σε τσιπάκι.

3. Το Εθνικής Παιδείας το έκανα σκέτο παιδείας.

4. Το Μακεδονίας το... κατήργησα.

5. Το Ναυτιλίας το κατήργησα.

6. Το Τουρισμού το κατήργησα.

7. Το Αιγαίου το.. κατήργησα.

8. Τα Σκόπια τα προωθώ για Μακεδονία.

9. Την Κύπρο την κανονίζω για τους Τούρκους.

10. Στο Αιγαίο θα τα βρούμε.

11. Τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τον σταμάτησα.

12. Ο κακομοίρης ο Άκης έχει μόνο 25 σπίτια.

13. Ο Μαντέλης εχει μπλεξίματα για κάτι 450.000 μάρκα.

14. Ο Τσουκάτος έφερε στο ταμείο 2.000.000 αλλά ψάχνω και δεν τα βρίσκω.
15. Κάτι ακούγεται για Γιάννο, ρε μπαμπά αυτοί που αγωνίστηκαν για το σοσιαλισμό, πληρώθηκαν καλά η να τους κόψω και κάποιο τσεκ ακόμα;

16. Οι ντόπιοι και ξένοι παράγοντες με στηρίζουν καλά.
17. Την Ελλάδα την έβαλα στο Δ.Ν.Τ.
18. Τους Έλληνες τους γυρίζω στην λίθινη εποχή.
19. Από Φθινόπωρο επιστρέφω πατρίδα, μάλλον Φλόριντα ή Βοστώνη.
Γι´αυτό:

(Π)ατέρα
(Α)ναπαύσου
(Σ)υνεχίζω
(Ο)λοκληρωτική
(Κ)αταστροφή"

14.10.11

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ: Ήρθα εδώ να σας δω κατάματα"

http://www.nooz.gr/prosopa/otan-o-m-kupraios-milise-sta-mat

Σε Ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ένας από τους βασικούς ομιλητές ήταν και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, ο οποίος έχει μείνει ανάπηρος έπειτα από χειροβομβίδα κρότου λάμψης ενώ κάλυπτε την απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Ιουνίου.


Ολόκληρη η ομιλία Κυπραίου:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπολίτες μου, ένστολοι και μη.

Δεν σας το κρύβω πως ήρθα εδώ με πολύ μεγάλη δυσκολία. Όχι μόνο γιατί δυσκολεύομαι να περπατήσω αλλά γιατί, θα βρεθώ ανάμεσα σε ένστολους συμπολίτες μου, όπου κάποιοι από αυτούς με άφησαν ανάπηρο. Ίσως και μεταξύ σας να βρίσκεται και ο διοικητής της διμοιρίας που έδωσε την εντολή να μου πεταχτεί η χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

Όμως, ήρθα εδώ να σας δω κατάματα. Όπως έμαθα να κοιτάω όλους τους ανθρώπους. Είμαι εδώ, γιατί η δύναμη του ανθρώπινου μεγαλείου, έμαθα πως είναι η συγχώρεση. Βρίσκομαι εδώ με τη θέλησή μου. Με σκοπό να μη χυθεί άλλο αίμα. Αρκετό αίμα έτρεξε από το σώμα και την ψυχή μου. Δεν θέλω να τρέξει άλλο από πολίτες, ένστολους ή μη. Αρκετά ως εδώ.

Βρίσκομαι εδώ για να συγχωρέσω εγώ αυτούς που με άφησαν ανάπηρο. Αυτούς που μου κατέστρεψαν τη ζωή. Τουλάχιστον εγώ μπορώ να κοιμάμαι στο μαξιλάρι μου ήσυχος, όχι γιατί δεν ακούω κανέναν θόρυβο πλέον, αλλά γιατί έχω την καρδιά και τη συνείδησή μου ήσυχες. Και δεν σας κρύβω πως όλο αυτόν τον καιρό, μέσα στο μυαλό μου γυρνούσε συνεχώς το ερώτημα: «Γιατί;» Τι άραγε να φοβήθηκαν οι πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ από έναν άμαχο; Τι κακό θα μπορούσα να τους κάνω; Γιατί με στοχοποίησαν;

Η απάντηση δόθηκε από τον κύριο Κοκκαλάκη. Το τι είπε ο κ. Κοκκαλάκης το γνωρίζετε όλοι και δεν χρειάζεται να το επαναλάβω. Μίλησε για μια βεντέτα ανάμεσα σε κάποιους πάνοπλους αστυνομικούς των ΜΑΤ, και εννοώ σε κάποιους και τους άμαχους δημοσιογράφους. Και δεν ήταν «γλώσσα λανθάνουσα», αλλά γλώσσα ειλικρίνειας.

Δεν είπε τίποτε περισσότερο από αυτό που γνωρίζουμε όλοι μας. Και σαν τραγική ειρωνεία, γνωστοποιήθηκε τη μέρα των γενεθλίων μου. Την ημέρα των γενεθλίων ενός «ζωντανού-νεκρού» από την εκτόξευση μιας χειροβομβίδας κρότου-λάμψης. Μιας χειροβομβίδας που εσκεμμένα ρίχτηκε κατά επάνω μου, αφού ο αστυνομικός της συγκεκριμένης διμοιρίας που έδωσε τη διαταγή ήξερε πως ήμουν δημοσιογράφος. Όπως και όλων όσων ακολούθησαν.

Γιατί δεν είναι πως μου εκτοξεύτηκε μόνο η χειροβομβίδα. Μου απαγορεύτηκε να πλησιάσω το πρόχειρο ιατρείο στο Σύνταγμα, στη συνέχεια με «περιποιήθηκαν» αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και μου απαγορεύτηκε από αστυνομικά μπλόκα να πάω στο νοσοκομείο δια της ευθείας οδού, αναγκάζοντάς με επί μεγάλο χρονικό διάστημα, λιποθυμώντας και ζαλισμένος να γυρνάω στους δρόμους του Παγκρατίου για να φτάσω στο νοσοκομείο.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπολίτες μου, ένστολοι και μη

Δεν έχει σημασία πως είμαι δημοσιογράφος. Έχει σημασία πως είμαι πολίτης. Πολίτης στην Ελληνική Δημοκρατία αν θυμάμαι καλά. Σε μια χώρα που έχει υπογράψει όλες τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαίου των αμάχων τόσο στην ειρήνη, όσο και στον πόλεμο. Γιατί αξιότιμες και αξιότιμοι φίλοι, η Δημοκρατία βασίζεται στον άνθρωπο. Γι΄ αυτόν δημιουργήθηκε, αυτόν προστατεύει και σε αυτόν υποτάσσεται. Στον κυρίαρχο λαό.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ορθή εφαρμογή των νόμων, σημαίνει και σεβασμός στην Δημοκρατία. Άραγε αυτοί οι αστυνομικοί που άφησαν ανάπηρο εμένα, χτύπησαν τους συναδέλφους μου, τον Γιώργο Αυγερόπουλο, την Τατιάνα Μπόλαρη, τον Δημήτρη Τρίμη, τον Άρη Μεσίνη, τον Μάριο Λώλο, και πόσους ακόμη δεν θυμάμαι πια, είναι αστυνομικοί που εκφράζουν όλο το αστυνομικό σώμα; Πιστεύω πως όχι.

Από ότι γνωρίζω οι αστυνομικοί έχετε δώσει έναν όρκο στο Σύνταγμα και τους νόμους: Να τους προασπίζετε. Εμείς οι δημοσιογράφοι, ποιους νόμους παραβιάσαμε; Μήπως το νόμο της δημοσίευσης; Όταν τηρείς τους νόμους και τους προασπίζεις δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Το αντίθετο. «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης». Σαφέστατα υπάρχουν «καρκινώματα» και στο δικό μας κλάδο όπως και στο δικό σας.
Υπάρχει όμως μια διαφορά: Σημαντική. Εμείς δεν είμαστε εκτελεστική εξουσία. Δεν έχουμε όπλα, χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, κράνη και ασπίδες. Έχουμε μια φωτογραφική μηχανή και ένα μπλοκάκι. Και όποιος αστυνομικός ή πολίτης νομίζει πως έχει αδικηθεί από ένα δημοσιογράφο υπάρχει η δικαστική εξουσία στην οποία μπορεί να προσφύγει. Αλίμονο αν κυριαρχήσει η αρχή της ζούγκλας και της αυτοδικίας.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπολίτες μου, ένστολοι και μη
Δεν βρίσκομαι εδώ για να σπείρω έριδες. Ούτε έχω προσωπικά με κανέναν. Δεν θέλω κανείς να θυμώσει ή να οργιστεί. Κακοί σύμβουλοι και τα δύο. Θέλω όμως να σκεφτείτε. Είμαι εδώ, ανάμεσά σας, για να σας κάνω μια έκκληση: Να σταματήσει η βία. Ξέρω πως και η Αστυνομία έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στο κυνήγι των κακοποιών. Και όσο η κρίση μεγαλώνει οι καταστάσεις θα χειροτερεύουν. Ξέρω πως κι εσείς, οι αστυνομικοί, υποφέρετε από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα. Ξέρω πως κι εσείς χάνετε τα σπίτια σας, δεν έχετε να ταΐσετε τις οικογένειές σας, δεν έχετε να πληρώσετε το ρεύμα.
Όπως κι εμείς οι δημοσιογράφοι, όπως εκατομμύρια άλλοι συμπολίτες μας. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν οι «εκλεκτοί» του κάθε συστήματος. Όμως αυτοί είναι η μειοψηφία και εμείς είμαστε η πλειοψηφία. Ξοδεύτηκαν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης τον Ιούνιο, γνωρίζοντας πως κάνετε εράνους στα αστυνομικά τμήματα να αγοράσετε φωτοτυπικό χαρτί και να βάλετε βενζίνη στα περιπολικά.
Πως δεν έχετε σφαίρες και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Πως τρέμετε με τον φόβο πως θα βρεθείτε απέναντι σε ένα Καλάσνικοφ γιατί είστε απροστάτευτοι. Και όλα αυτά τα ζητήματα τα αναδείξαμε εμείς.
Οι δημοσιογράφοι-που λέτε-πως σας αδικούμε. Βλέπετε όμως πως δεν σας αδικούμε. Αντίθετα προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε. Και θα είμαστε στο πλάι σας. Και εσείς μας απαντάτε με κλομπ, χημικά και αυτές τις αναθεματισμένες χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Τι μας χωρίζει λοιπόν; Επί της ουσίας τίποτα! Ξέρω πως υπακούτε σε διαταγές. Οι διαταγές δεν είναι θέσφατο, όταν παραβιάζουν τους νόμους και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ξέρω πως είστε άνθρωποι και όχι μηχανές. Ξέρω πως μπορείτε να σκέφτεστε και να ξεχωρίζετε το σωστό από το λάθος. Και πιστέψτε με πως αν δεν εκτελέσετε μια διαταγή που θα θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα αμάχων, να γνωρίζετε πως η Δημοκρατία θα σας προστατέψει. Εμείς οι συμπολίτες μας θα σας προστατέψουμε.
Κινδυνεύουμε να γυρίσουμε σε άλλες εποχές. Μαύρες για την Δημοκρατία. Τις ξεπεράσαμε με μεγάλη δυσκολία. Και τώρα επιστρέφουμε το χρόνο πίσω. Κάποιοι σπείρουν τον διχασμό και κινδυνεύουμε. Καθίστε λοιπόν στο ίδιο τραπέζι να βρούμε λύσεις. Καθίστε μαζί με τους πολίτες και συζητήστε. Μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις χωρίς να ανοίγει ρουθούνι.
Μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτά τα προβλήματα που πραγματικά βασανίζουν την κοινωνία και τους συμπολίτες μας. Πιάστε επιτέλους αυτούς που προκαλούν τα επεισόδια. Μπορείτε να περικυκλώνετε χιλιάδες, και δεν μπορείτε μια δράκα να περικυκλώσετε και να τους συλλάβετε; Αυτοί είναι ο πραγματικός κίνδυνος. Και μη φοβάστε για το τι θα αποκαλυφθεί για τις πραγματικές τους ταυτότητες…
Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπολίτες μου, ένστολοι και μη
Κλείνοντας, ήθελα να σας πω, ότι οι νόμοι και οι διεθνείς συνθήκες είναι καλές και άριστες. Είναι όμως γραπτά. Σημασία έχει να τηρούνται. Και τηρούνται από τις πράξεις και όχι από τα λόγια. Και σας το λέει ένας άνθρωπος που έχει επιβιώσει χωρίς «γρατζουνιά» από πολεμικά μέτωπα και έμεινε ανάπηρος στην πρωτεύουσα της ίδιας του της χώρας, όχι από «μπαχαλάκηδες» ή κουκουλοφόρους, αλλά από κάποιους αστυνομικούς.

Σας μιλάει ένας άνθρωπος που ζει και πεθαίνει κάθε μέρα. Δεν σας μιλάει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος. Αλλά ο άνθρωπος, ο πολίτης, Μανώλης Κυπραίος. Και σας διαβεβαιώνω πως αν αυτός ο καθημερινός μου «θάνατος», αυτό το βασανιστήριο που θα ζήσω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου, σταματήσουν αυτά τα κακώς κείμενα και δω ενωμένους τους Έλληνες απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα και δεν ξαναδώ χέρι αδελφού να χτυπάει αδελφό, θα είμαι ευτυχισμένος και θα πω: «χαλάλι».
Αν όμως συνεχιστεί αυτό το κακό, στο τέλος οι μοναδικοί κερδισμένοι θα είναι αυτοί με τους οποίους είμαστε οργισμένοι και χαμένοι όλοι εμείς. Σκεφτείτε τι έχει κοστίσει στον λαό και στον τόπο μας αυτή η μαύρη περίοδος όταν αδελφός χτυπούσε αδελφό. Σκεφτείτε τι μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας και τι πάμε να παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας.

Δείτε τον Μανώλη Γλέζο που είναι εδώ, και «φυτέψτε» βαθιά στην καρδιά σας τα λόγια του, που δυστυχώς δεν μπόρεσα να ακούσω. Τον άνθρωπο αυτόν που κουβαλά την ιστορία των νεώτερων Ελλήνων στην πλάτη του. Που μέσα από τον Μανώλη Γλέζο ξεφυλλίζει κανείς τις πιο «φωτεινές» και πιο «σκοτεινές» σελίδες αυτής της χρονικής περιόδου. Μια μορφή και στάση ζωής, που είναι η ενσαρκωμένη απόδειξη για όλα αυτά που μόλις σας ανέφερα. Ένας πολίτης και άνθρωπος, πρότυπο για εμάς και τα παιδιά μας.

Σκεφτείτε λοιπόν καλά όσα σας είπα. Είναι λόγια ομόνοιας και όχι λόγια διχασμού. Τα λόγια μου, είναι λόγια που σκοπό έχουν να ενώσουν. Να ξαναδημιουργήσουν τις γέφυρες που κάποιοι γκρέμισαν, ύπουλα και με σκοτεινούς στόχους.

Μη κοιτάτε το δέντρο. Δείτε το δάσος. Ένα «δάσος» στο οποίο καλούμαστε να ζήσουμε όλοι μέσα. Είναι λόγια χωρίς υστερόβουλους σκοπούς. Είναι λόγια ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας.
Είναι λόγια που συνοψίζουν το ύψιστο αγαθό: Το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Χωρίς χρώμα δέρματος, θρησκείας και πολιτικών πιστεύω. Και το κυριότερο: Είναι λόγια από έναν ανάπηρο πολίτη γραμμένα με το αίμα της ψυχής του που δεν έχει σταματήσει να αιμορραγεί…

Σας ευχαριστώ».

11.10.11

MΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης στην ΑΥΓΗ της Κυριακής: 09/10/2011
Συνέντευξη στην Πόλυ Κρημνιώτη

* Το φανταζόσασταν ότι στα 86 χρόνια σας θα χρειαζόταν να ετοιμαστείτε πάλι για πόλεμο;

Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Εκείνο που με απασχολεί, με προβληματίζει και με στεναχωρεί είναι το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός σχεδόν στο σύνολό του γνωρίζει πια πολύ καλά τους εχθρούς του και είναι έτοιμος να τους πολεμήσει, όμως βρίσκεται σε αδυναμία να το κάνει, γιατί δεν υπάρχει η ηγετική δύναμη που θα τον οδηγήσει στον νέο αγώνα του. Σκόρπιες φωνές υπάρχουν, από δω και από κει, όμως δεν αρκούν. Γιατί ο λαός, πολύ σωστά, εκτιμά ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα ιστορικού μεγέθους. Και δεν πρόκειται να εμπιστευτεί παρά μόνο όταν πειστεί ότι υπάρχει η ανάλογη ηγεσία και οργάνωση με την ανάλογη δύναμη και σοβαρότητα, με το ανάλογο κύρος, θέληση, ικανότητα και αποφασιστικότητα για να αναλάβει αυτόν τον καινούργο αγώνα που η σημασία του μπορεί να συγκριθεί μόνο με κείνον της γερμανικής κατοχής.

* Το πώς φτάσαμε εδώ είναι λίγο πολύ γνωστό. Ωστόσο ποιος θεωρείτε ότι υπήρξε ο καταλύτης για την κατάσταση την οποία βιώνουμε;

Η διάσπαση του ΚΚΕ (1968) και η διάλυση της Ενωμένης Αριστεράς (1974). Εάν δεν συνέβαινε αυτό, η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική. Ακολούθησε η διάλυση της Ένωσης Κέντρου και η δημιουργία και άνοδος του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο ρόλος ήταν να αφαιρέσει από τον ελληνικό λαό τα δύο κύρια αμυντικά του όπλα απέναντι στην προσπάθεια της διεθνούς αντίδρασης με κέντρο τις ΗΠΑ, να μεταβάλει την Ελλάδα σε πειθήνιο όργανό τους: την αριστερά και το προοδευτικό κοινωνικό και πολιτιστικό μαζικό κίνημα. Από κει και πέρα, με τον εκμαυλισμό ενός μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων και τη συνειδητή υπερχρέωση της χώρας, ο δρόμος ήταν πια ανοιχτός όχι απλώς στην πλήρη υποταγή αλλά και στο ξεπούλημα της χώρας.

* Κατά τη γνώμη σας πώς μπορούμε να βγούμε απ' αυτή τη μεγάλη κρίση;

Ο μοναδικός δρόμος είναι η αντιπαράθεση στο σημερινό σύστημα εξουσίας (διεθνές και εγχώριο) της οργανωμένης δύναμης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων κάτω από την καθοδήγηση ενός ενιαίου Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Σωτηρίας.

* Το παρόν πολιτικό σύστημα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι;

Αυτό ακριβώς το σύστημα θα πρέπει να χτυπηθεί μετωπικά και να εξουδετερωθεί.

* Πώς θα χαρακτηρίζατε την ελληνική κυβέρνηση;

Συνειδητό όργανο των δυνάμεων που στοχεύουν στον εκμηδενισμό μας.

* Έχετε μιλήσει πολύ αυστηρά για τον πρωθυπουργό. Τελικά τι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ;

Τελικά θα μείνουν στο ΠΑΣΟΚ ως το τέλος μόνο όσοι συνειδητά συμφωνούν με τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει ο πρωθυπουργός και η ομάδα που τον στηρίζει.

* Σαμαράς αντί Παπανδρέου; Θα μπορούσε να δώσει λύση και πάλι η εναλλαγή των κομμάτων που ευθύνονται για τη σημερινή κρίση;

Από το 1985 ήδη οι ΗΠΑ επέλεξαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως τον βασικό πυλώνα της πολιτικής τους. Οπότε ο ρόλος της δεξιάς ήταν άλλοτε συμπληρωματικός και άλλοτε... ενοχλητικός στα σχέδιά τους (βλ. εκπαραθύρωση του Μητσοτάκη για το Γιουγκοσλαβικό και του Καραμανλή για το Μπουργκάς κ.λπ.). Ο Σαμαράς, όπως και οι προκάτοχοί του, μόνο εμπόδια θα φέρει στις προσπάθειες των τροϊκανών. Κι αυτό γιατί η τυχόν παρουσία του σε κυβερνητικό ρόλο θα σπάσει το σημερινό αρραγές μέτωπο (ΜΜΕ, συνδικάτα κ.λπ.) που τους υποστηρίζει μέσω του Γιώργου Παπανδρέου. Εκτός και αν ο Αντώνης Σαμαράς προσχωρήσει ανοιχτά 100% στην πολιτική του ΓΑΠ και της ομάδας του. Στην περίπτωση όμως αυτή δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς πόσοι νεοδημοκράτες θα τον ακολουθήσουν.

* Αν ο καθένας μόνος του δεν μπορεί, οι δύο αποτυχίες (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.) σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα μπορούν να δημιουργήσουν επιτυχία;

ΠΑΣΟΚ συν Ν.Δ. συν Τρόικα, ίσον η απόλυτη τραγωδία.

* Η αριστερά είναι σε θέση να προσφέρει κλειδιά προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολλαπλή κρίση στην οποία έχουμε περιέλθει;

Μόνη της όχι, αφού μάλιστα εξακολουθεί να είναι διασπασμένη. Αντίθετα, η δύναμή της μέσα στον λαό μπορεί να γίνει καταλυτική, αν αποφασίσει να εγκαταλείψει τα εξαπτέρυγα και να οδηγήσει τους οπαδούς της στην καρδιά της νέας παλλαϊκής αντίστασης όπως έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.

* Σε άλλες εποχές, που κρινόταν ξανά η εθνική και κοινωνική επιβίωση, η αριστερά βρήκε τρόπους συνεννόησης και ενέπνευσε τον λαό. Τώρα;

Λίγοι λαοί στον κόσμο εμπιστεύτηκαν την αριστερά όσο ο δικός μας. Θεωρώ λοιπόν και ελπίζω ότι και μόνο η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας ίσως οδηγήσει τους σημερινούς υπεύθυνους να ξαναγίνουν αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης.

* Πώς εξηγείτε τη σαστιμάρα της ελληνικής κοινωνίας; Θα διαρκέσει, θαρρείτε, πολύ;

Ένας επί πλέον λόγος για να επανορθώσουν οι υπεύθυνοι της αριστεράς τα λάθη τους. Γιατί όχι μόνο δεν είδαν έγκαιρα τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα το βοήθησαν να μας φέρει στο σημερινό αδιέξοδο. Έχουν χρέος απέναντι στον λαό και τώρα είναι πια η τελευταία ευκαιρία για να εξοφλήσουν. Και θα 'λεγα ακόμα ότι για τη «σαστιμάρα της ελληνικής κοινωνίας» η ευθύνη της αριστεράς είναι εξίσου μεγάλη με την ευθύνη των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ.

* Την άνοιξη τεθήκατε υπέρ των "αγανακτισμένων" πολιτών. Κινήσεις και δράσεις όπως αυτή των πλατειών είναι ικανές τον χειμώνα, που αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός, και μετά τη βίαιη καταστολή τους από τις κρατικές δυνάμεις να αποδειχτούν πιο αποτελεσματικές;

"Το Κίνημα των Αγανακτισμένων σίγουρα εμπνεύστηκε από τις ιδέες μας. Όμως εμείς ως οργανωμένο κίνημα αποφύγαμε να πάρουμε ενεργό μέρος, δεδομένου ότι η γενική τάση ήταν να παραμείνει αυθόρμητο. Φυσικά, τα μέλη και τα στελέχη μας συμμετείχαν. Όλα όμως έγιναν γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι ίδιοι να αναδείξουν μια στοιχειώδη οργανωτική δομή, με αποτέλεσμα να μην αντέξουν στη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ της κυβέρνησης. Φυσικά η δεξαμενή των αγανακτισμένων υπάρχει και διογκώνεται καθημερινά. Και θέλω να πιστεύω ότι αν κάποτε δημιουργηθεί το μέτωπο των δυνάμεων που προανέφερα, θα βρουν μέσα σ' αυτό τις απαντήσεις στα ερωτήματα και στις ελπίδες τους.

* "Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή "... Τι πρέπει να κάνουμε, τι προτείνετε στους Έλληνες πολίτες;

Όλα όσα πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα προσπάθησα να τα εκθέσω σε μια σειρά δημόσιες ομιλίες μου που κυκλοφόρησαν σε βιβλίο πρόσφατα. Έχει σημασία να τις διαβάσει κανείς, γιατί αποτελούν το καταστάλαγμα μιας πείρας πολλών ετών. Με λίγα λόγια, προσπαθώ να σας πω με ποιον τρόπο θα απαλλαγούμε από την ξένη εξάρτηση και πού θα βασιστούμε για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής.

* Πριν από λίγο καιρό ζητήσατε εκλογές. Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στις κάλπες;

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όπως είπα, στόχος μας πρέπει να είναι να συντρίψουμε το παρόν σύστημα εξουσίας που είναι γέννημα - θρέμμα της ξένης εξάρτησης. Επομένως το θέμα των εκλογών το αντιμετωπίζουμε υπό έναν όρο: ότι θα νικήσουμε, ώστε να μπορούμε να επιβάλουμε την απελευθέρωσή μας από την ξένη εξάρτηση και να στερεώσουμε την παλλαϊκή εξουσία ξεκινώντας από τη συντακτική εθνοσυνέλευση. Όμως για να νικήσουμε, προϋπόθεση είναι η δημιουργία ενός πλειοψηφικού Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου. Και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε σήμερα.

* Σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, η "Σπίθα" θα συμμετέχει;

Φυσικά, κάτω από τις προϋποθέσεις που προανέφερα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται σήμερα οι δυνάμεις της Σπίθας".

* Στους 10 μήνες ύπαρξής της η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ανταποκρίνεται στους ιδρυτικούς της στόχους και στον οραματισμό σας;

Την πραγματική δύναμη και ακτινοβολία της Σπίθας πρέπει να τη μετρήσετε με τα πλήθη που συρρέουν στις συγκεντρώσεις μας: Προπύλαια, Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Ηράκλειο, Χανιά. Μην ξεχνάτε ότι η Σπίθα είναι προπαντός ένα ιδεολογικό κίνημα, που ήδη έχει βάλει την σφραγίδα του. Βλέπε, λ.χ., το Κίνημα των Αγανακτισμένων. Καταφέραμε να εκλαϊκεύσουμε τις θέσεις μας και πιστεύω ότι συμβάλαμε πρώτον να δει ο λαός μας την αληθινή φύση των γεγονότων και δεύτερον να διανοίξουμε μια προοπτική για την έξοδό μας από την κρίση. Και το πιο σπουδαίο: επιβάλαμε δύο μεγάλες ιδέες, την αντίσταση και την ανυπακοή στην αλόγιστη βία της εξουσίας. Για μένα η δημιουργία του ΚΑΠ ήταν ένα χρέος και συγχρόνως μια προσωπική τραγωδία. Αν το αλφάβητο έχει εικοσιτέσσερα γράμματα, σε ποιο ακριβώς γράμμα νομίζετε ότι έχουν φτάσει οι σημερινοί εκπρόσωποι της ελληνικής Αριστεράς; Στο γάμα, στο δέλτα; Υπάρχουν όμως ορισμένοι που ζουν ακόμα και που έχουν κατορθώσει (δεν θα πω εγώ πώς) να διαβάσουν, να βιώσουν και να θεμελιώσουν και τα 24 γράμματα της αλφαβήτου της αριστεράς των Αγώνων και των θυσιών. Όταν οι συνθήκες και οι σύντροφοί σου σε αναγκάζουν στα 86 σου χρόνια να ξαναρχίσεις από το άλφα, αυτό δεν αποτελεί απλά μια τραγωδία -για όλους- αλλά κάτι ακόμα χειρότερο: την επιβεβαίωση ενός μεγάλου λάθους που επιμένουμε να διατηρούμε ακόμα και μπροστά στην απέραντη δυστυχία του λαού μας.

* Από δω και πέρα ποιες δράσεις έχετε κατά νου;

Όταν με το καλό πραγματοποιηθεί η ενότητα του λαού με τη δημιουργία του Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου, θα στραφούμε προς τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με επιδίωξη να συντονίσουμε τον βηματισμό μας με τους Λαούς που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με μας. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία έχουν ήδη γίνει ή πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον θύματα της επίθεσης που με όπλα την οικονομική τρομοκρατία και τις μεθόδους του «Σοκ και Δέος» εκπορεύονται από τον νεο-φετιχισμό της σύγχρονης διεθνούς εξουσίας. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε ο θανάσιμος ιός να σταματήσει με κάθε θυσία, πριν εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Για να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η Ευρώπη των λαών, του πολιτισμού και της ειρήνης.
Η νεολαία και οι καλλιτέχνες...

* Λίγες μέρες πριν τη συναυλία στο Ελληνικό αναρωτηθήκατε πού είναι η νεολαία. Τι νομίζετε ότι συμβαίνει με τη νεολαία;

Η φοιτητική και μαθητική νεολαία υπήρξε έως σήμερα το μεγαλύτερο θύμα των ιδεολογικών παραισθησιογόνων, που, όπως ήταν φυσικό, την κούρασαν, την απογοήτευσαν και σε έναν μεγάλο βαθμό την εξουδετέρωσαν. Δεν ξέρω αν αυτό προέκυψε μόνο από τα φανατικά κομματικά ιερατεία ή μήπως παράλληλα έβαλαν το χέρι τους και οι ξένες και ντόπιες δυνάμεις που από τις τελευταίες δεκαετίες σχεδίαζαν την εξουθένωση και εξουδετέρωση του ελληνικού λαού με ιδιαίτερη προτίμηση σε ό,τι θεωρούσαν περισσότερο προοδευτικό και επομένως επικίνδυνο για τα σχέδιά τους.

* Ψέξατε επίσης τους καλλιτέχνες. Γιατί κατά τη γνώμη σας "σφυρίζουν αδιάφορα";

Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω τι συμβαίνει. Πολλά λέγονται και γίνονται, πολλές υποθέσεις. Πάντως το φαινόμενο αυτό συναντάται για πρώτη φορά στην Ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Και είναι άκρως επικίνδυνο.

* Μια χώρα η οποία λεηλατείται και η εθνική της κυριαρχία παραδίδεται στα χέρια των δανειστών της, όπως έχετε πει, μια χώρα στην οποία τα παιδιά στο σχολείο δεν έχουν βιβλία, αλλά φωτοτυπίες, όπου οι εργασιακές κατακτήσεις κατεδαφίζονται, το κράτος αποδομείται, έχει μέλλον;

Σας ανέφερα ήδη ότι ευελπιστώ ότι δεν θα αργήσει η δημιουργία του μετώπου αντίστασης που θα τα αλλάξει όλα. Όμως και αν -ό μη γένοιτο- δεν συμβεί κάτι τέτοιο, είμαι βέβαιος πως ό,τι και να συμβεί, «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Σ' αυτό συμφωνούσα πάντα, ακόμα και όταν το άκουγα σε συνθήκες που με έκαναν να νατριχιάζω... Όσο για τους Έλληνες, γι' αυτό δυστυχώς δεν είμαι βέβαιος".

* Πολύ συχνά γίνεται εμφανές ότι η μνήμη είναι είδος εν ανεπάρκεια σ' αυτό τον τόπο. Σας δημιουργείται κι εσάς αυτή η εντύπωση;

Δεν μπορεί να μην υπάρχει... Όμως πιο συχνά τη σκεπάζει ο φόβος, το συμφέρον και ο φθόνος.

* Τι φοβάστε περισσότερο, αυτή την εποχή;

Φοβάμαι για το μέλλον των παιδιών μας. Έχουμε πάρει τόσα από τους προγόνους μας, από τους γονείς μας... Οφείλουμε να τους το εξασφαλίσουμε.

* Ποιο τραγούδι δεν έχετε γράψει ακόμα;

Αυτό που θα γράψω στη νέα μου ζωή...


http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=1365

7.10.11

Άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ με μάρμαρο (!) στην Αλεξάνδρα Τράγκα

Η εκπομπή "επανάσταση" δεν ήταν ούτε είναι μια "εύκολη" εκπομπή.


Η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής που τόλμησε να συνεργαστεί με μια τέτοια εκπομπή έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις.

Η πρώτη από μέλη του ίδιου του κινήματος που ανήκει. Την προσέβαλαν, της έθιξαν την τιμή της ως γυναίκα.

Σε δεύτερη φάση μας πέταξαν κεζάπι στο σύνταγμα (παρακράτος) με αποτέλεσμα να "καούν" τα ρούχα μας. Ευτυχώς δεν πάθαμε εγκαύματα διότι αμέσως τρέξαμε στα WC του συντάγματος και ξεπλύναμε το οξύ.

Δικοί μου συνεργάτες προσπάθησαν να με αποτρέψουν να συνεργαστώ μαζί της στην εκπομπή. Διέκοψα τη συνεργασία μαζί τους.

Χθές 5 Οκτωμβρίου 2011 ένας εκ της ομάδας των ΜΑΤ πέταξε ένα κομμάτι μάρμαρο στο κεφάλι της κ. Τράγκα.

Με αίματα στα χέρια και το κεφάλι τη μετέφερα στους γιατρούς του Συντάγματος οι οποίοι της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί (η Αλεξάνδρα ήταν σε κατάσταση σοκ) μου είπαν να μην την ακούσω και να την μεταφέρω το συντομότερο στον Ερυθρό Σταυρό.

Μόλις ηρέμησε λίγο από το σοκ τη μετέφερα με το ΙΧ μου στο νοσοκομείο αφού πρώτα ενημέρωσα την οικογέννειά της.

Της έραψαν το τραύμα (στην κορυφή της κεφαλής) χωρίς αναισθητικό και την πήγα για ακτινογραφίες. Αφού πέρασε και από νευροχειρούργο και ορθοπαιδικό (από τον κραδασμό της πρόσκρουσης επηρεάστηκε ελαφρώς και ο αυχένας) την πήγα στο σπίτι της όπου και αναρρώνει.

Νιώθω τιμή που έχω συμπαρουσιάστρια μια τέτοια αγωνίστρια. Μια αγωνίστρια που ούτε δάκρυσε όταν την έραβαν χωρίς αναισθητικό. Την χλεύασαν, την εξευτέλισαν, της έριξαν κεζάπι, της άνοιξαν το κεφάλι και αυτή αγωνίζεται στο πλευρό μου για την πραγματική, αδέσμευτη ενημέρωση.

Διαθέτουμε φωτογραφίες και βίντεο με τα πρόσωπα των υπαιτίων. Δεν θα το αφήσω έτσι. Θα δώσω τη μέγιστη δημοσιότητα μέσω της εκπομπής και μέσω του διαδικτύου. Ζήτησα γνωμάτευση από το νοσοκομείο. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.

Ένα πρότυπο Έλληνίδας δημοσιογράφου που μάχεται για την αλήθεια. Πρόσφατα μας "έκοψαν" την εκπομπή της Πέμπτης και μετέφεραν την εκπομπή της Τρίτης στις 12.00 τη νύχτα οδηγώντας ουσιαστικά στον οικονομικό θάνατο την εκπομπή.

Ζητήσαμε ακρόαση από τον Real FM για να κάνουμε αφιλοκερδώς 1 ώρα εκπομπή την εβδομάδα με τον ίδιο τίτλο "επανάσταση" για τα νέα των κινημάτων. Η συνάντηση δεν έγινε ποτέ.

Δεν το βάζουμε κάτω. Αγωνιζόμαστε εδώ και 2 χρόνια. Από Blogs, κινήματα, δρόμους, πλατείες. Αυτό που μας κρατάει "ζωντανούς" είναι πλέον η μεγάλη αγάπη του κόσμου. Μας χαιρετάτε στο δρόμο, κορνάρετε με τα αυτοκίνητα. Φωνάζετε να συνεχίσουμε. Σας υποσχόμαστε ότι από οποιοδήποτε μετερίζι θα το κάνουμε.
Περαστικά Αλεξάνδρα και μεγάλη μου τιμή που σε έχω δίπλα μου στον αγώνα.

Παπατόλης Θωμάς
6940 577 687


Υ.Γ Διαδόστε το άρθρο. Αντιγράψτε ελεύθερα.


http://www.epanastasi.tv/content/άνανδρη-επίθεση-των-ματ-με-μάρμαρο-στην-αλεξάνδρα-τράγκα




dimrapt

5.10.11

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ

Με ποιο τρόπο πραγματοποιούμε πιο εύκολα μια προδοσία ?

Με την συναισθηματική προπαγάνδα φυσικά.

Υπάρχει προπαγάνδα στο συναίσθημα?
Φυσικά και υπάρχει, η επίκληση στο συναίσθημα είναι η πιο απροκάλυπτη μέθοδος και μάλιστα αποτελεί τη βάση για κάθε άλλη μορφή προπαγάνδας.

Τα συναισθήματα είναι ικανά να επηρεάσουν τους πάντες και ειδικά όταν έρθει και η γρήγορη μετάδοση τους από δόλιες αναλήθειες και κραυγαλέα μηνύματα.

Θα σας γράψω μια σύντομη απλή ιστορία και θα καταλάβετε πόσο εύκολα ο κάθε άνθρωπος σήμερα μπορεί να βλάψει τον καθένα με οποιοδήποτε τρόπο και οπουδήποτε.
(για χάρη της ιστορίας θα χρησιμοποιήσω μη πραγματικά ονόματα)

''Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα ζευγάρι, ο Αλέξανδρος και η Αγγελική.

Ο Αλέξανδρος είχε ένα αδελφό τον Αρτέμη , όπως και η Αγγελική, την Αφροξυλάνθη

Ο Αρτέμης με την Αφροξυλάνθη ήθελαν να έχουν σχέση μεταξύ τους, αλλά δε μπορούσαν εξαιτίας του Αλέξανδρου και της Αγγελικής.

Τότε ξεκίνησε η συναισθηματική προπαγάνδα (κοινώς κουτσομπολιό) της Αφροξυλάνθης προς τον Αρτέμη, για να υπάρξει η προώθηση αυτών των μηνυμάτων στον Αλέξανδρο.

Η εξόντωση της Αγγελικής ήταν θέμα χρόνου να γίνει.''

Από την παραπάνω ιστορία καταλαβαίνουμε για πόσο εύκολους λόγους οδηγούμαστε στην προδοσία και μέσα από την προπαγάνδα πραγματοποιούμε κάθε σχέδιο.

Φανταστείτε τώρα τι γίνεται σε μια ολόκληρη κοινωνία.
Ειδικά στις εποχές που διανύουμε, με τεράστια οικονομικά συμφέροντα, πόσες ιστορίες θα δημιουργηθούν για να σταματήσουν το κάθε αντίλογο , κάθε τρόπο αντίστασης, για να κερδίσουν οι λίγοι.

Όχι, αυτός ο κόσμος το ξέρουμε ότι δεν είναι αγγελικά φτιαγμένος, αλλά γνωρίζουμε όμως ότι η υποταγή της συνείδησης που μας ζητάνε, δε θα γίνει, γιατί η νοημοσύνη , η αξιοπρέπεια και η αίσθηση ευθύνης για την δικαίωση της δημοκρατίας, θα παραμένουν , ζωντανά μέσα μας.
.........συνεχίζεται

Καλό απόγευμα φίλοι μου.
Χριστίνα Καμπά.

ΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ''ΓΥΝΑΙΚΑ'' ....

.... Η ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ!

4.10.11

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η αδικία οδηγεί στην εξέγερση τον άνθρωπο
δυστυχώς οι λαοί, έχουν φτάσει στο σημείο
που δεν αντέχουν άλλη αδικία.


Οι indignados των ΗΠΑ και η greek αλληλεγγύη

http://www.nooz.gr/world/oi-indignados-ton-ipa-kai-i-elliniki-allileggii

.......Τι ακριβώς θέλουν να πολεμήσουν και πώς είναι οργανωμένοι; "Δεν είμαστε μόνο μια ομάδα χίπις" λένε οι "Αγανακτισμένοι" της Ν. Υόρκης, οι οποίοι εδώ και ημέρες επιμένουν στην "Κατάληψη της Wall Street", προκειμένου να "χτυπήσουν" την παντοδυναμία του σύγχρονου οικονομικού συστήματος.
 
"Εάν δεν είσαι οργισμένος, σημαίνει ότι δεν δίνεις σημασία", "Οι τράπεζες είναι το μαυσωλείο του αμερικανικού ονείρου", "Η αληθινή δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει σε μια οικονομία που καθοδηγείται από το κέρδος" και ένα πανό που αναγράφει "Αλληλεγγύη" στα ελληνικά, είναι μερικά από τα συνθήματα που βλέπει κάποιος έξω από το χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.......

πηγη : http://www.nooz.gr/world/oi-indignados-ton-ipa-kai-i-elliniki-allileggii



PATIENCE (Guns N' Roses)

........ Έχυσα ένα δάκρυ γιατί μου λείπεις

Είμαι ακόμα αρκετά καλά για να χαμογελώ
Κορίτσι, σε σκέφτομαι τώρα κάθε μέρα.
Υπήρξε μία εποχή που δεν ήμουν σίγουρος
Αλλά έβαλες το μυαλό μου σε ηρεμία
Δεν υπάρχει αμφιβολία τώρα ότι είσαι στη καρδιά μου
Μυστηριώδης γίνεται άστο να πάει αργά
Θα δουλέψει μόνο του μια χαρά
Ότι χρειαζόμαστε είναι μόνο λίγη υπομονή
Έκατσα εδώ στα σκαλιά
Γιατί προτιμούσα να είμαι μόνος
Αν δεν μπορώ να σ έχω τώρα, θα περιμένω
Μερικές φορές έχω τόση ένταση
Δεν μπορώ να επιταχύνω το χρόνο
Κορίτσι ξέρεις σ αγαπώ, υπάρχει μόνο ένα πράγμα ακόμα να σκεφτούμε
Μυστηριώδης γίνεσαι, πάρτο αργά
Και τα πράγματα θα είναι μια χαρά
Εσύ κι εγώ πρέπει να κάνουμε μόνο λίγη υπομονή
Γλυκιά μυστηριώδης, πάρε το χρόνο
Γιατί τα φώτα φέγγουν λαμπερά
Εσύ κι εγώ έχουμε ότι χρειάζεται για να τα καταφέρουμε
Δε θα προσποιηθούμε κ δεν θα το χαλάσουμε
Γιατί δεν θα μπορέσω να το αντέξω
Χρειάζεται λίγη υπομονή
Μόνο λίγη ακόμη υπομονή
Περπατώ σ αυτούς τους δρόμους την νύχτα
Προσπαθώντας να βρω τον τρόπο να το κάνω σωστά
Είναι δύσκολο να δεις γύρω με τόσα πολλά
Ξέρεις ότι δεν μου αρέσει να είμαι κολλημένος στο πλήθος
Οι δρόμοι δεν αλλάζουν το όνομα, ίσως τον σκοπό
Δεν έχω χρόνο για το παιχνίδι
Γιατί σε χρειάζομαι, ναι σε χρειάζομαι.........

1.10.11

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! ... ΟΣΟ ΕΧΩ ΦΩΝΗ ΘΑ ΜΙΛΑΩ

Είναι δύσκολο να φτάσεις ότι δε μπορείς, έτσι?
Αλλά γιατί εσύ να κατέβεις επίπεδα και να μην αφήσεις τον άλλον να σκαρφαλώνει?
....................................
Τελικά λειτουργούμε καλύτερα κάτω από πίεση!
.....και ξέρεις τι μ αρέσει?...... ότι τα όρια μου δε θα τα φτάσει εκεινος που γεννήθηκε να χάνει.



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!








Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες