1.7.11

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ (ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ)

................Ήξερες καλύτερα πώς να κερδίσεις την ελευθερία σου, παρά πώς να την προστατέψεις και να τη διατηρήσεις για τον εαυτό σου και τους άλλους.
Αυτό τό' ξερα από πολύ καιρό. Αυτό που δεν μπόρεσα να καταλάβω, είναι γιατί κάθε φορά που πολέμησες σκληρά να βγεις από ένα βάλτο, βυθιζόσουνα σε κάποιον άλλο χειρότερο. Τότε, αργά και ψαχουλευτά ανακάλυψα τι σε κάνει σκλάβο.
ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΔΗΓΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.
Κανένας άλλος - κανένας άλλος εκτός από σένα δε φέρνει την ευθύνη για την σκλαβιά σου. Κανένας άλλος.

Αυτό είναι κάτι καινούργιο για σένα, έτσι δεν είναι;
Οι απελευθερωτές σου, σου λένε ότι δυνάστες σου είναι ο Γουλιέλμος, ο Νικόλαος, ο Πάπας Γρηγόριος ο εικοστός όγδοος, ο Μόργκαν, ο Κρούπ, ο Φόρντ. Κι οι «απελευθερωτές» σου ονομάζονται Μουσολίνι, Ναπολέων, Χίτλερ, Στάλιν.

Σου λέω λοιπόν ότι μόνο εσύ ο ίδιος μπορείς να γίνεις απελευθερωτής του εαυτού σου.

Αυτή η πρόταση με κάνει διστακτικό. Διακηρύσσω ότι αγωνίζομαι για την αλήθεια και την καθαρότητα. Και τώρα που πρόκειται να σου πω την αλήθεια για τον εαυτό σου, διστάζω γιατί φοβάμαι εσένα και τη στάση σου απέναντι της αλήθειας.
Η αλήθεια είναι επικίνδυνη όταν αφορά εσένα. Η αλήθεια σώζει ζωές, αλλά μπορεί να γίνει λάφυρο στα χέρια οποιασδήποτε σπείρας κακοποιών. Αν τα πράγματα δεν ήταν έτσι, εσύ δε θα ήσουν αυτός που είσαι και δε θα βρισκόσουν στην κατάσταση που βρίσκεσαι.

Η σκέψη μου, μου λέει: «Πες την αλήθεια, ότι κι αν αυτό σου κοστίσει».
Ο ανθρωπάκος μέσα μου λέει:
«Είναι ηλίθιο να εκτίθεσαι στον Ανθρωπάκο, να εγκαταλείπεσαι στο έλεός του.
Ο Ανθρωπάκος δεν θέλει ν 'ακούει την αλήθεια για το άτομό του. Δε θέλει ν 'αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη που έπεσε στα χέρια του. Θέλει να παραμείνει Ανθρωπάκος ή να γίνει ένας μεγάλος Ανθρωπάκος. Θέλει να γίνει πλούσιος, ή αρχηγός κόμματος, ή διοικητής λεγεώνος ή γραμματέας του Συλλόγου Ηθικής Αναγέννησης. Δε θέλει όμως να αναλάβει ευθύνες για την εργασία του, για την παροχή τροφής, για την ανεύρεση κατοικίας, για το κυκλοφοριακό, για την παιδεία, για την έρευνα, για τη διοίκηση ή οτιδήποτε άλλο »... ... ... ....

........από το βιβλίο του Βίλχελμ Ράιχ «Άκου Ανθρωπάκο»







ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Κάποτε πριν πολλά χρόνια σε όλα τα Ελληνάκια , μας μάθαιναν μια παροιμία στο σχολείο "του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει".

    Φυσικά και στο DNA του Ελληνα είναι αποτυπωμένη αυτή η πληροφορία.

    Μόνο που «ζυγός» στη συνείδηση του...
    Έλληνα ισοδυναμεί με στρατιωτική κυριαρχία. Με μπαρούτι, κανόνια και καριοφίλια. Εμείς οι Έλληνες λοιπόν δεν είχαμε γνώση ότι στη σύγχρονη «κοινωνία της πληροφορίας», ο πόλεμος, δεν είναι κατ ανάγκη στρατιωτικός. Οι σύγχρονοι πόλεμοι δεν διεξάγονται με κανόνια και καριοφίλια. Οι σύγχρονοι πόλεμοι διεξάγονται με καλώδια, δορυφορικές συνδέσεις και διαρκή πατήματα πλήκτρων σε ένα υπολογιστή. Αυτή την παράμετρο ο Έλληνας δεν την είχε δουλέψει ούτε ούτε στο συνειδητό ούτε στο υποσυνείδητο του.
    Στο τέλος αυτού του άρθρου, σας παραβάλω τέσσερις πίνακες με στοιχεία που λάβαμε από το «Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας». Στοιχεία σχετικά με το χρέος της ώρας μας μετά το 1980 και μέχρι σήμερα.

    Στοιχεία που επιμελώς έκρυβαν από τους Έλληνες μην τυχόν και ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που τους είχε ρίξει η Κεντρική Πολιτική σκηνή. Και θα σας εξηγήσουμε με πολύ απλά λόγια, πόσο οργανωμένο ήταν το έγκλημα ! Οργανωμένο από το εξωτερικό αλλά για την επιτυχή έκβασή του χρειαζόταν πολλούς ΠΡΟΔΟΤΕΣ στο εσωτερικό. Σε καμία περίπτωση δεν θα κομματικοποιήσω την ανάλυση. Σίγουρα όμως θα πολιτικολογήσω διότι πέραν των οικονομικών στοιχείων, υπάρχει η ένοχη σιωπή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της χώρας με σκοπό να επιτευχθούν τα παρακάτω.

    Στους πίνακες που υπάρχουν στοιχεία από το 1991 θα δείτε ότι η χώρα μας κατέβαλε για τοκοχρεολύσια στην περίοδο 1994-2001 περίπου 20δις το χρόνο. Ένα ποσό που γίνεται περίπου 30 δις κάθε χρόνο για την περίοδο 2002-2006. Ξαφνικά, το 2007 το ποσό αυτό έφτασε στα ύψη αρχικά στα 60 δις το χρόνο και το 2009 κόντεψε τα 80 δις!!!

    Από το 1991 μέχρι το 2010, εμείς οι Έλληνες έχουμε πληρώσει στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους (κρατηθείτε!) 665δις Ευρώ . Να σας το γράφω κιόλας να δείτε τον αριθμό :

    665.000.000.000 ευρώ.

    Και αν προσπαθήσει κάποιος να τα μετατρέψει σε δραχμές με την ισοτιμία 1 ευρώ=340.75 δρχ, οι πιο παλιοί θα τρομάξετε από το αποτέλεσμα. Έχουμε πληρώσει στα κοράκια:

    2.214.875.000.000.000 ΔΡΑΧΜΕΣ .

    Δεν μιλάμε για δισεκατομμύρια πλέον αλλά ούτε καν για τρισεκατομμύρια. Μιλάμε για ένα αστρονομικό ποσό 2,21 τετράκις εκατομμυρίων δραχμών!

    Είναι απίστευτο , ασύλληπτο και συνάμα αστρονομικό νούμερο που δεν χωράει στο μυαλό κανενός ανθρώπου που είχε μάθει να μετρά σε δραχμές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες