23.12.10

ΕΧΩ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ.....

......Ένα συνηθισμένο γράμμα.
Παραμονή των Χριστουγέννων κάθισα και σου έγραψα, γιατί από τη μιζέρια της καθημερινότητάς μου ήθελα να μπω στο δικό σου ημερολόγιο.
........................................................
Σκέφτηκα  να ζητήσω, ότι δε θα μπορούσα να σκεφτώ τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου και να τα γράψω σε μια λίστα για να σου τη στείλω.

Σκέφτηκα να ζητήσω μικρά ή μεγάλα δώρα …...........

και ένας επισκέπτης με κόκκινο σκουφί να μου φωνάζει ΧΟ ΧΟ ΧΟ!! έξω από τη πόρτα μου, για να τα παραλάβω!

Σκέφτηκα  να ζητήσω, μία άμαξα (σε κόκκινο κάμπριο..... αδυναμία!) να κορνάρει επίμονα για να με πάει σε ένα χρωματιστό ρεβεγιόν!!!

Σκέφτηκα ακόμα και να κλέψω το χρόνο σου , επειδή ήθελα να σε αποπλανήσω με το δικό μου ‘’merry Christmas!’’ σε μια εξωτική αμμουδιά της Αυστραλίας (τέτοια εποχή σ εκείνα τα μέρη, ο ‘’ΧΟ!ΧΟ!ΧΟ!’’, περνάει ζάχαρη!)

Σκέφτηκα να ζητήσω να γίνω ο πρωταγωνιστής της σημερινής βραδιάς , μοιράζοντας ευχές σε ‘’Events’’ της Νέας Υόρκης, κάτω από το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο Έλατο του κόσμου….. γιατί μου είναι πιο εύκολο να εύχομαι αυτές τις μέρες και να θαυμάζω τα δικά μου λόγια.

Σκέφτηκα ότι… ΝΑΙ, πρέπει …Να ασχοληθούν όλοι μαζί μου, πριν από μένα, για μένα, γιατί είναι Χριστούγεννα! (…...θυμήσου το όνομά μου!)

Α! και φυσικά, όταν τελειώσει η ‘’λίστα’’ με τα ‘’θέλω’’ να μη ξεχάσω να σου πω κι ένα ευχαριστώ! για την ικανοποίηση που μου προσέφερες να κλέψω τη στιγμή!....καθότι με κουράζει η εικόνα του φτωχού ανθρώπου που βλέπω στο δρόμο ή των παιδιών που παραμένουν μόνα τους αυτές τις μέρες ή …..(πολλά είναι τα ‘’ή’’)....αυτό το video που σας βαζω Υ.Γ....αξίζει!, αν εχετε λίγο χρόνο αφήστε το να σας μιλήσει!

Χριστούγεννα , λοιπόν και όπως πάντα, σε όλους μας, απλώνεται ένα χαμόγελο της gioconda's smile! να σκορπάει ευχές, γιατί το έθιμο - συνήθεια της γιαγιάς εξαπλώνεται…….

Τελειώνοντας, με όλο το κατεβατό από τη λέξη ‘’ΘΕΛΩ’’ … έκλεισα τα μάτια, άφησα το στυλό από τα χέρια και για ένα λεπτό….σταμάτησαν οι εικόνες του μυαλού να θολώνουν την πραγματικότητα ...σταμάτησαν οι ψίθυροι να ζαλίζουν τα αυτιά …σταμάτησαν όλα… για ένα λεπτό απλώθηκε……. ησυχία……

ΧΟΧΟΧΟ!! (ακούστηκε) ……………….
Τρόμαξα! ..........σήκωσα το κεφάλι ....
-   Έλα μαζί μου ….
Ήταν βιαστικός!... με άρπαξε από το χέρι και προχωρούσε με μεγάλα βήματα…...
Στο δρόμο , έβαζα τα παπούτσια μου …. Στο δρόμο φορούσα το παλτό μου…όλα γρήγορα!
……η βραδιά με το τσουχτερό κρύο μου έκοβε την ανάσα  ...
- Πιο σιγά!
.....του φώναζα…… πιο σιγαααα!…

Εκείνος, τίποτα…λες και είχε κλείσει τα αυτιά του όπως και τη καρδιά του…έτσι πίστευα ώσπου εξαφανίστηκε από δίπλα μου και δεν το είχα πάρει είδηση…
 - Που ήμουνα?....
(έξω από μία βιτρίνα σε ένα Κεντρικό δρόμο της Πρωτεύουσας)
- Τι έβλεπα?....
μόνο ένα εικονικό τζάκι (ξέρετε, αυτά που τα βάζεις στη πρίζα των 300 ευρώ και από θερμάστρες γίνονται συντροφιά σου)

Α!!!... να ζητήσω , σκέφτηκα!...τι να ζητήσω όμως και από ποιόν?...πάει μπλόκαρα!...είχα μία εικονική πραγματικότητα μπροστά μου….
......Βιτρίνα, τζάκι, δρόμος, κρύο, μοναξιά!...........


John Lennon - Happy Xmas (War Is Over)

Γύρισα γρήγορα σπίτι μου. Έσκισα τη λίστα με τη λέξη ‘’ζητάω’’ και ευχήθηκα όσο πιο έντονα μπορούσα!
‘’ΘΕΛΩ! Να έχω πάντα! Μία  ζεστή , τρυφερή , ανθρώπινη ΑΓΚΑΛΙΑ!’’
Μόνο αυτό έχω ανάγκη……..όλα τα άλλα έρχονται και φεύγουν.
Ανθρώπινη αγκαλιά στο σήμερα, στο τώρα, στις ημέρες αυτές των Χριστουγέννων και για κάθε αύριο που μας ξημερώνει.
...δεν είναι τυχαία η πρώτη αγκαλιά από τη μάνα προς το παιδί της……….
….έτσι σβήνουν οι φόβοι και προχωράμε στο αύριο….
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ…….

….πιστεύω σε σένα για να μη σταματήσεις ποτέ να νιώθεις, να σκέφτεσαι, ν αγαπάς, να προχωράς!... ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΟΥΤΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ!
TheXristinaK
Να μ' αγαπάς - xristina all time
Στίχοι: Νικολακοπούλου Λίνα
Μουσική: Libedinsky Carlos
Εκτέλεση: Τρίφωνο
(Ερωφίλη - Νίκος -Δημήτρης)


....θα τα ξαναπούμε
Χριστίνα  :)))................


Merry Christmas with love from Greece!!!!!!!!!


χρήστης στο youtube : vickoulla



χρήστης στο youtube : pana1988

19.12.10

Life with dogs

Life with dogs
There are few things more comforting than the quiet presence of a furry companion during an afternoon nap.

They keep us company and,with there antics and enthusiasm,keep us cheerful.They have down through the decades ,served us our herders,hunters,draft animals and guardians.They have guided us when we where disabled and rescued us when we where lost or injured.They have gone to war at our side.

Dogs give us a companionship and affection;if you have a dog in your life,you are never truly alone.They offer their acceptance and love without reservation.Dogs improve us in ways that can be direct or subtle.By dragging us outside for walks or playtime,they help keeping us healthy and remind us for our bond with nature.And as we take care of them,we learn what it means to be responsible for another life. Just one theory says that wolves first moved in with humans 100.000 years ago..that’s plenty of time to develop a relationship,it seems either a miracle or a happy accident that these creatures welcomed us as part of their tribe-invited us into their life as much as we invited then inti ours!

An animal’s eyes have the power to speak a grate language(martin buber-philosopher)

The dog is a gentleman;I hope to go to his heaven,not man’s(mark twain-american novelist)

Dog’s lives are too short..their only fault ,really!(agnes sligh turnbull-novelist)

I thΙnk dogs are the most amazing creatures;they give unconditional love.fore me they are the role model for being alive.(gilda radner-american comedian)

In order to really enjoy a dog,one doesn’t merely try to be semihumam.the point of it is to open oneself to the possibility of becoming partly a dog(Edward Hoagland-author)

There is no faith which has never yet been broken,except that of a dog(konrad Lorenz-zoologist)

You think dogs will not be in heaven?i tell to you,they will be there long before any of us!(Robert Louis Stevenson-author)

A house is not a home until it has a dog(Gerald Durrell-zoologist)

There is honor in being a dog(Aristotle-greek philosopher)

Dogs can make friends with all kinds of creatures-rabbits,cats ,birds ,even people.it’s that last choice that puts their judgement inti question.


MAX I HOPE YOU ARE HAPPY,WHEREVER YOU ARE,WE WILL LOVE YOU FOREVER!!!!!

17.12.10

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΛΟΙ

Δεν είμαι εχθρός της τηλεόρασης, γιατί μ αυτή μεγάλωσα, αλλά επεκτείνετε εκείνη η πλευρά της που δεν καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε.
Περισσότερο ενδιαφέρον βρίσκω να ακούω καθημερινούς ανθρώπους να μιλάνε, παρά άτομα που αγαπούν τη δημοσιότητα και αναγκαστικά θα στηθούν με προσεγμένη εμφάνιση για να μιλήσουν.

Θα μου πεις πίσω από κάθε συνέντευξη κάποιου ‘’επώνυμου’’ ανθρώπου κρύβεται μια παρέα διαφημιστών που θέλουν ν’ αγγίξουν τι δική μου τσέπη….οκ… εδώ τι να πω?
Η διαφήμιση, κάνει ότι μπορεί να προωθήσει ανθρώπους για να πλασάρει τα προϊόντα που της συμφέρει και έτσι οι καναλάρχες να επιβιώνουν σε ένα μεσαίωνα του κέρδους.

Αλλά σε μια καθημερινότητα, γιατί να ασχοληθώ με ‘’εικονικά προβλήματα’’ λίγων?
......χάθηκε το πνευματικό επίπεδο στη τηλεόραση ή δεν το είχε τελικά ποτέ?

Αυτοί που δουλεύουν περισσότερο από εκείνους που απλά χαμογελούν και πουλάνε επιφάνεια, δεν έτυχε ποτέ να προβληθούν δημόσια.

Η τηλεόραση τελικά, πόνταρε στο ναρκισσισμό του κάθε Έλληνα και το χρησιμοποιεί για οικονομικό όφελος. Αυτό αντιλαμβάνομαι όταν βλέπω πολλά νέα παιδιά, να στοιβάζονται σε κάποιο αμαξίδιο της ‘’ουράς’’ για ένα λεπτό τηλεθέασης.
………………..
όλα έτοιμα ελπίζετε να έρθουν?
Ναι, μου απαντάνε…έχω ‘’θείο’’ εγώ στο τάδε κανάλι και είναι ευκολότερο να δουλέψω ‘’καθισμένος’’..

Τι είναι αυτό τους ρωτάω? …δουλεύω καθισμένος…νέα ιδέα?

Όχι. μωρέ, αφού έχω ''θείο'', θα δουλεύω μπροστά στο γυαλί της μικρής σου οθόνης και κάθε μέρα ενώ τα φράγκα θα πέφτουν από τη διαφήμιση γύρω από το όνομά μου, εγώ σε μια πολυθρόνα θα πουλώ αέρα.
Α! δουλεύω καθισμένος, σημαίνει παράλληλα πουλώ και αέρα!

Το βρήκα, αύριο το πρωί θα πάω μια βόλτα από τη λαϊκή που γίνεται στο παραπάνω τετράγωνο του σπιτιού μου και θα πω στο κύριο που πουλάει τα ζαρζαβατικά του,
κάθισε σε μια καρέκλα (γιατί πολυθρόνα που να τρέχω να σου βρω τώρα) και εγώ με τη διαφήμιση που θα σου κάνω δε χρειάζεται τίποτα να καλλιεργείς.
…….…και άντε να δω μετά αν οι περισσότεροι που δε δουλεύουν παρά σουλατσάρουν μέσα από το γυαλί, τι θα τρώνε ….

(μάλλον τα πόδια τους, όπως έλεγαν οι παλιοί)

Γι΄ αυτό επιμένω σταθερά και δε θέλω ούτε να παρεκκλίνω, ούτε να εμπιστευθώ τους λίγους… προτιμώ να ακούω και να μιλώ με καθημερινούς ανθρώπους που σίγουρα έχουν κάτι να πούνε με τις λίγες κουβέντες τους, διότι όποιος μιλάει λίγο, δουλεύει περισσότερο.


Τα ψώνια της δημοσιότητας ας τα αφήσουμε για τη τηλεόραση, γιατί έτσι όπως έγινε, για λίγους προορίζεται. ..... Εμείς κι εμείς. ..

Μια τελευταία ερώτηση να σας κάνω κύριοι λάτρεις της δημοσιότητας?
….. αν μείνετε ‘’λίγοι’’ ποιος θα αγοράζει ότι  πουλάτε?...εσείς?...ανάποδα να σας γυρίσουν, από τη τσέπη σας τίποτα δε πέφτει…

Όταν καταλάβετε τη ποιότητα σε ότι δείχνετε τότε δε θα σας μείνει ούτε η ποσότητα.

…..…τι ώρα είναι?..... άργησα η θεατρική παράσταση ‘’….’’ αρχίζει σε 20 λεπτά…. Ώρα για αληθινή ψυχαγωγία!....
γιατί τα παιδιά της πόλης έχουν επιλογές.......... στην επαρχία όμως?...χμ! εκεί δουλεύουν ας μη το ξεχνάμε…οπότε μιλάνε λιγότερο....
Συγνώμη για τη φλυαρία μου
.........ΤΡΕΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ,
ΤΟ ΨΕΜΑ
ΚΑΙ Η ΤΟΛΜΗ.......
ΠΟΥ Σ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΠΟΙΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ



''ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ''
πρώτη εκτέλεση: Τάνια Τσανακλίδου
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
video: xristina all time
....Την ώρα που γεννιόμουνα σχολάγανε οι μοίρες
μονάχη μου καθόμουνα κι απ' τη ζωή κρατιόμουνα
κρατιόμουνα σ' ένα καφάσι μπίρες
........................................­......................
Την ώρα που περπάτησα μου φέραν και τα δώρα
μια νύχτα μόνο κράτησα κι απάνω της ξεστράτισα
ξεστράτισα και μου 'λεγαν προχώρα
μια νύχτα μόνο κράτησα κι απάνω της γονάτισα
και παραστράτησα στην πρώτη κατηφόρα
................
Φωτιά κι ανάσταση καρδιά πονάς και σπάσ'
τα χρόνια που 'φτασα να ζω
φωτιά και δύναμη καρδιά τρελή κι αδύναμη
στον κόσμο που 'ρθαμε χορτάσαμε γκρεμό
........................................­.........
Τα λόγια σου τα ψεύτικα φαρμάκι κι αγωνία
μονάχη μου παντρεύτηκα σε βρήκα σ' ερωτεύτηκα
παιδεύτηκα σ' αυτή την κοινωνία
μονάχη μου παντρεύτηκα σε βρήκα σ' εμπιστεύτηκα
και ρεζιλεύτηκα στην παλιοκοινωνία
.............................
Φωτιά κι ανάσταση καρδιά πονάς και σπάσ' τα εσύ
τα χρόνια που 'φτασα να ζω
φωτιά και δύναμη καρδιά τρελή κι αδύναμη
στον κόσμο που 'ρθαμε χορτάσαμε γκρεμό
..........................

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
χριστινα καμπα

15.12.10

Πάλι εδώ θα βρεθούμε....


''Κεραυνός και αστραπή''

Πρώτη εκτέλεση: Παντελής Θαλασσινός
Στίχοι: Δημήτρης Φασουλάς
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
video: xristina all time
''Μπορεί να τρέξαμε στο όνειρο, αλλά η ελπίδα θέλω πάντα να μας προλαβαίνει…''
Ένα ανοιξιάτικο βράδυ γράφτηκε αυτή η σκέψη και συνοδεύτηκε με ένα τραγούδι.
Πέρασαν οι μήνες, έφυγε η άνοιξη, ο χειμώνας πάγωσε τα χέρια αλλά τη καρδιά δε μπορεί να την παγώσει.

Όπως λέει και το τραγούδι…ένας μαύρος πλανήτης μπορεί να εξουσιάζει και να κρύβει την ανατολή που περιμένουμε, αλλά ο κεραυνός που φέρνει τη βροχή φέρνει και την ελπίδα στη προσμονή.

Ξελάφρωμα στις σκέψεις για να αντέξει να επανέλθει στην επόμενη άνοιξη του χειμώνα κι έτσι οι άνθρωποι να ενωθούν και πάλι ….πριν το τέλος …..
γιατί σε κάθε τέλος πάντα υπάρχει και μια αρχή….

Διάλεξε την αρχή που ζητάει η καρδιά σου ΝΑΪΔΑ και όποιος σ αγαπάει θα είναι δίπλα σου.
Αλλάζεις μονοπάτι, ‘όχι ουρανό…...
........................γιατί άνθρωποι γεννιούνται, δε γίνονται'.

Στέκομαι στο ύψος της ανάγκης σου και απλά σ ακολουθώ. Η νύχτα δε φαντάζει ποτέ μόνη όταν υπάρχει ένα φως που ακολουθούμε με αγάπη.

Πάλι εδώ θα βρεθούμε.....
για τη Νεραϊδα της μπλογκόσφαιρας (http://xehasmeni.blogspot.com/)

''Πριν το Τέλος''
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ
πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
μουσική: Lucio Battisti - Gulio Rapetti Mogol
στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
video xristina all time

11.12.10

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ

.....λυπάμαι, που θέλω να υποστηρίζω τη πατρίδα μου


...αν και στην ιδιοσυγκρασία μου δεν είναι να ασχοληθώ με τα τερτίπια που γίνονται στη δημόσια ζωή , υπάρχουν κάποιες στιγμές που έχω ανάγκη να εκφράσω την αποψή μου για την κατάντια της δημοκρατίας μας.... κάποιοι φίλοι στα blog ''κλειδωθήκανε'' από γνωστούς-άγνωστους επειδή τολμήσανε να μιλήσουνε για μια νέα αποψη...μια νέα ιδέα που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε΄προτείνει.... γιατί φιμώνουν τις σκέψεις?....λυπάμαι...
το video αν και λίγο το τραγούδι πάντα επίκαιρο.... καλά να είστε
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Η ''ΣΠΙΘΑ'' ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!

9.12.10

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ

 


TheXristinaK
''ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ''
ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ
από το άλμπουμ Η ΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Στίχοι: Γιάννης Μαύρος
Πρώτη Εκτέλεση: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

''...θα είμαι εκεί, στις πιό κρυφές, διαδρομές σου...
μικρές ρωγμές απ΄ τις στιγμές σου...
στη καθημερινότητά σου....
σκόνη απ΄τα αστέρια....στα μαλλιά σου
κι ας λες πως θες να μ΄αποφύγεις
στ' αδιέξοδα που καταλήγεις.....
αόρατος ...δε θα με βλέπεις...
στ' ασήμαντα...
που παραβλέπεις....
θα σ'αγκαλιάζω
 δίχως χέρια....
φεγγάρι μεσ' τα μεσημέρια...
ΘΑ  ΕΙΜΑΙ  ΕΚΕΙ......


.......γιατί η καρδιά έχει τους δικούς της ''χρόνους''
στον έρωτα....

''...Η ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας ισοδυναμεί με την ελάττωση του εγωκεντρισμού μας. Εγωκεντρισμός ίσον διαίρεση. Ανιδιοτέλεια και αγάπη ίσον ένωση. Ένα βρέφος κοιτάει μόνο τον εαυτό του. Ένα παιδί αρχίζει και επεκτείνει την φροντίδα του και σε άλλους. Ένας ενήλικας κάνει οικογένεια, συμμετέχει στην κοινωνία και ο κύκλος της φροντίδας του έχει μεγαλώσει. Δηλαδή σταδιακά έχει μειωθεί ο εγωκεντρισμός του. Όποιος ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του, στο θέμα αυτό δεν είναι παρά ένα μωρό. Αυτό το κομμάτι του εαυτού του έχει μείνει στην ηλικία του ενός έτους. Αν ενδιαφέρεται μόνο για το πολύ στενό του περιβάλλον, είναι ένα παιδί. Αν ενδιαφερθεί για έναν ευρύ κύκλο ανθρώπων αρχίζει και πλησιάζει την ψυχολογική του ενηλικίωση. Αυτό το καταφέρνουν ελάχιστοι, γιατί χρειάζεται ανιδιοτελής αγάπη....'' http://www.innerwork.gr/

6.12.10

ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ....

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μιλήσουμε, αλλά σήμερα , 6 Δεκεμβρίου, υπάρχει μόνο μία αιτία να θέλω να σιωπήσω φλυαρώντας με συναισθήματα.........

χριστίνα
''ότι έφυγε έμεινε για πάντα εδώ,
γιατί ο χρόνος μετράει αναμνήσεις
και η ανάμνηση είναι μόνο ΑΓΑΠΗ
όλα τα άλλα θεωρούνται πολύ μικρά''


''........χρόνια σου πολλά κοριτσάκι''
ένα μικρό σημείωμα, όπου και να βρίσκεσαι, απόψε θα σε βρεί....
να προσέχεις ''χαζό''


θα τα ξαναπούμε.......

4.12.10

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΧΙΟΝΙ

''ΠΌΛΗ - ΧΙΟΝΙ''
Στίχοι: Άντρη Θεοδώρου
Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας
Πρώτη εκτέλεση: Φίλιππος Πλιάτσικας
TheXristinaK


Ερώτηση : Ζωή με ελπίδες ή όχι ?
Απάντηση : ……..Ποιος αντέχει χωρίς ελπίδα…..

….η Ερωτοαπάντηση εστιάζει ένα εικονικό φόβο…. Η ανασφάλεια της εποχής μας παίζει κυρίαρχο ρόλο στη καθημερινότητά μας.
Αν όμως στηριχτείς σε αυτή τη προσωρινότητα μπορεί να σε ξεγελάσει και να μείνεις χωρίς μέλλον.
Έλεγαν… ‘’τα παιδιά μας θα πεινάσουν’’, τώρα λένε, ‘’θα πεινάσουμε’’, και αργότερα θα λένε ‘’πεινάμε’’ …..
Η γραμματική καλπάζοντας, άλλαξε τους αριθμούς της σε άλλη διάσταση…….

Επειδή τα συναισθήματα δίνουν βαρύτητα σε γεγονότα, δημιουργούνται παραμύθια για να μπορούν έμμεσα να ελέγχονται οι κρυφές δυνάμεις σου.
Είναι γνωστό ότι ο φόβος μπορεί να μετατρέψει την ελευθερία σε φυλακή.
Όμως οι διαδοχικές καταστάσεις πάνω σε αλλαγές, αποσταθεροποιούν τη λογική.

Τα γερασμένα παιδιά του αύριο έχουν καταγράψει τα λάθη που γίνονται στο παρελθόν , γιατί επανέρχεται η καθαρότητα της σκέψης.
Χρειάζεται μια ριζοσπαστική ιδέα για να γράψει η Ιστορία τις στιγμές που δεν εξαγοράζονται ή ξεχνιούνται.

Συνεχίζουμε να ζούμε ‘’την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι’’ (Μίλαν Κούντερα)!
….. Βασανίζει του ήρωές του. Περιστρέφεται γύρω τους ασταμάτητα – ούτε ένα έστω μικρό βήμα μπροστά σ’ αυτόν τον ατελείωτο σκιώδη δρόμο των δονήσεων της ψυχής.
Το αποτέλεσμα είναι ένας πολύχρωμος ζωγραφικός πίνακας αναγκαστικών επιλογών η αφηρημένων κινήσεων που προϋποθέτουν ένα είδος αιχμαλωσίας στη μοίρα. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το μηδέν, από την πρώτη φορά, από το ελαφρύ.
Η αιώνια πάλη μεταξύ σώματος και πνεύματος, λογικής και ψυχής.
Τα διάφορα βιολογικά ερεθίσματα έχουν να πολεμήσουν με τις διάφορες και πολύπλοκες συναισθηματικές ευαισθησίες. Αφού λοιπόν μάχονται, συγκρούονται και τέλος διαλύονται μέσα στο πεδίο μάχης του κόσμου μας, δημιουργούν ουσιώδη φιλοσοφικά ερωτήματα.

........... ένα ακατέργαστο κομμάτι μάρμαρο, ότι περισσεύει με απώτερο σκοπό κι ελπίδα να σχηματιστεί στο τέλος η αλήθεια.......«ακούμε» τα πρώτα σκαλίσματα από αυτή την εργασία......
Τραμουντάνας Σπύρος
Αβάσταχτη η ελαφρότητα στις αποφάσεις , αβάσταχτη η ελαφρότητα στο αποτέλεσμα.
Σαν κακομαθημένα παιδιά, στριμωχτήκαμε σε μικρά κλουβάκια του ‘’εγώ’’ μας και μαζεύουμε ψίχουλα από ‘’εκείνους’’ που μας ελέγχουν.

Αρκεστήκαμε να λέμε τα ίδια με πολλά λόγια αλλά χωρίς πράξη και έτσι η όαση της ερήμου άρχισε να ξεραινέται.
Γιατί λόγος χωρίς σκέψη είναι έρημος χωρίς νερό.

Χριστίνα

από χρήστη στο youtube toxotina73
''Σ' ευχαριστώ που ζεις στα όνειρά μου''

1.12.10

ΟΛΟΙ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ''ΜΑΙΜΟΥ''...

Έχεις προσπαθήσει κάποιες στιγμές να γράψεις οτιδήποτε κατευθείαν στο blog χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποιον κειμενογράφο από πριν και φυσικά χωρίς αποθήκευση?.... Μέγα Λάθος!….


Λοιπόν, για να μη μακρηγορώ…(αν και το κάνω αρκετές φορές…σόρρυ)… σήμερα ήταν μια καταστροφική μέρα ‘’δια χειρός’’ χριστίνας.

Έγραφα για πολύ ώρα, άμεσα, χωρίς μεσάζοντες (π.χ.στικάκι ‘’προϋπολογισμού’’’) και τελικά το μετάνιωσα.

Ναι, αλήθεια λέω, διότι ότι ετοίμασα για τα νέο μήνα που έρχεται, απλά είπα στο τέλος τη μαγική έκφραση που όλοι λίγο πολύ θα είπαν….. που πήγαν οι σκέψεις μου, οέο?

Δεν είχε αποθηκευτεί τίποτα.
Είδες τι κάνει η άμεση εγγραφή με μια οθόνη?
(…σαν να αναπόλησα τώρα το μπλε στυλό με τις καθάριες λευκές σελίδες…..)

Τέλος πάντων, άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε και φύγαμε για κάτι που εμένα με εκφράζει και σήμερα παρόλες τις αναποδιές …….Πάμε?

……......................

ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΆΤΙΑ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΊΑΣ ΠΡΌΣΕΧΕ ΝΑ ΒΡΊΣΚΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΌ ΚΤΉΡΙΟ, ΓΙΑΤΊ ΟΙ ΜΑΪΜΟΎΔΕΣ ΔΕ ΈΧΟΥΝ ΚΑΛΌ ΠΡΟΦΊΛ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΝ .......αλλά και ούτε γερό αναβάτη!...

σύνηθες φαινόμενο των καιρών....αλλά αν ακούσουμε προσεχτικά τα λόγια του τραγουδιού, διαπιστώνουμε και το τι φταίει σήμερα.....
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΒΑΣΟΥΛΑ .....(ξέρει εκείνη)

Από χρήστη στο youtube TyhaspartosPhillip
(σ ευχαριστώ – Χριστίνα)

Και έτσι καθώς ξέκλεβα στιγμές στο διαδικτυακό χώρο μετά τη προσωπική ‘’καταστροφή μου’’ για να ηρεμήσω, έκλεψα λίγα λόγια από ένα διάλογο...

Β.Κ. : από πότε αφήσανε τη ζούγκλα, ρε παιδιά, οι μαϊμούδες και βγαίνουνε φωτογραφία?

Φ.Γ. : Βρε τρελό! Δεν κατάλαβες! Βγαίνουν γιατί έμαθαν ότι το ‘’animal planet’’ έχει ‘’excibition’’ και ψάχνει μοντέλα!!!!

Β.Κ. : Ευτυχώς που υπάρχει το ‘’ animal excibition’’ και τελικά τις καττατάσουμε εκεί 

Φ.Γ. : Α! ΞΕΧΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ‘’next top monkey model’’ …. ΧΑΧΑΧΑ!!! Εδώ κλαίω μόνος μου…χαχαχα!!!

Β.Κ. : ΧΑΧΑΧΑ!!! Του χρόνου θα είναι και για αρσενικούς! Να πάρουνε τις μαϊμούδες τους να πάνε

Φ.Γ. : Α! Εκείνο θα έχει να κάνει με χορό…… θα είναι το ‘’ so gorilla you think you can dance" χαχαχαχα!!!!

……και μεταμεσονύχτια υπάρχει και η μαγειρική όπου καταλήγουμε τα ξημερώματα σε ‘’ready delivery’’!

Γουστάρω ελληνική τηλεόραση και γουστάρω όταν δεν έχει τίποτα από πρόγραμμα ……!…. και έτσι διαβάζω έξυπνες σκέψεις (στο διάλογο το παραπάνω αναφέρομαι).

όλοι φωνάζουν ‘’Περνάμε κρίση’’ και γέμισε αυτό το κουτί από κριτές που πληρώνονται ….ωχ σόρρυ ! που κρίνουν ήθελα να πω! και κρινόμενοι που κατακρίνονται και καταλήγουμε οι απ΄έξω να είμαστε εμείς προς αποχώρηση γιατί κάναμε λάθος (εκείνοι το λένε, όχι εγώ,,,,,, που είναι το λάθος μας οέο?).

Ο ‘’ΒΒ’’ επανήλθε (μήπως έφυγε και ποτέ?) για να φέρει εικονικές ίντριγκες και έφερε το νέο αδελφάκι του, το ‘’MS’’ όπου μας μαθαίνει τρόπους να χορταίνουμε χωρίς να τρώμε (έξυπνο έτσι?) και φυσικά μετά την εικονική μάσα ρίχνουμε και ένα τραγουδάκι ανεξάρτητης κορώνας με το ξαδερφάκι FS…. για να αισθανθούμε ότι διασκεδάσαμε, καλό έ?

Αυτή η ελληνική τηλεόραση έχει σκεφτεί τα πάντα για μας σαν τα άπαντα του ………Θυμάται κανείς την αρχαιότητα?...τι λέω τώρα ε?... εντάξει, ούτε κι εγώ, (μη χαίρεσαι χέρι – χέρι με το Κ) δεν αναφέρομαι σε σένα, απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει στα γονίδια ακόμα κάτι από Ελλάδα ή μείνανε μνήμες-πέτρες που φιλοξενούνται (φυσικά όχι εδώ) σε κάποια μουσεία του εξωτερικού..

και εμείς είμαστε και πάλι αχάριστοι…..ντροπή!

Και φυσικά αφού χαλαρώσουμε έρχονται και οι χίλιες νύχτες που ποτέ δε ξημερώνουν αλλά γουστάρουν να μας γεμίζουν με ‘’σεβντά’’ ...... (λες και δε μας έφταναν τα 400 χρόνια )….. και παίρνω αγκαλιά το μητσάκο και αναπολώ στιγμές χωρίς σκέψη και έτσι κοιμάμαι….η μαϊμουδιά μου πάει γάντι

Έτσι λοιπόν η επικαιρότητα προσαρμόζεται σε ότι αντέχω να ακούω και η τηλεόραση γίνεται ΕΥΡΩΠΗ…(εμείς κυνηγάμε αυτή και αυτή σιγά σιγά απομακρύνεται….καλό κι αυτό!)

Είδες μια μαϊμού τι μπορεί να κάνει?

Προχτές άκουσα και τη νέα διαφημιστική καμπάνια ‘’Είστε από Αργεντινή, Σομαλία, Καζανμπλάνκα (που λέει ο λόγος δηλαδή) και δε ξέρω εγώ από πού?...θέλετε να γυρίσετε στη πατρίδα σας και δε μπορείτε?...εμπιστευθείτε μας, θα σας πάμε μέχρι το αεροδρόμιο εκ του ασφαλούς και με δικά μας έξοδα… βρε παιδιά, μήπως να δήλωνα κι εγώ από Τουμπάι (τι λέω τώρα!)……. και να τη κάνω?

Έλα, τα παραλές, νεύρα έχεις γιατί κάτι δε σου κάθισε….προχώρατο

Έχουμε γιορτές σε λίγες μέρες…

Σοβαρά?

Ναι, δεν είδες το ‘’ΤΖΑμ..’’’ που μετράει μέρες?

βάλε τα χεράκια πάνω από το τραπεζάκι γιατί εδώ δεν ήμαστε για να τα παίρνουμε, κόψε τη διαφήμιση.

Όχι , αλήθεια λέω, έρχονται Χριστούγεννα.

Ωραία, μέτρα μέρες γιατί όταν θα πάρεις το σπίτι του ΄΄μίκυ’’ εσύ δε θα έχεις ούτε για νοίκι.

ΜΑ!

ΆΣΕ ΤΑ ‘’ΜΑ’’ και ξεκίνα να τη κάνουμε.

Να σου πω, τώρα που το θυμήθηκα, αφού οι γείτονες ανοίγουν τα σύνορα για να περάσουν ελεύθερα τα ‘’καρντάσια’’ στην Ελλάδα, δε κάνουμε κι εμείς το ανάποδο?

Ποιο?

Να ανοίξουμε τα σύνορα, για να φύγουμε εμείς!

Στο Τουμπάι μια φορά, δε πας….ξεκόλλα!....

ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ….ευχαριστώ που ανεχτήκατε να ξεκλέψω λίγο από το χρόνο σας..... κρίμα που δε διαβάσατε το πρωτόγραφο....
(ανέβηκα με τα σκαλοπάτια γιατί το ασανσέρ το είχαν καλέσει οι μαϊμούδες....
ΚΑΤΈΒΑΣΕ ΤΟ ΟΠΛΟ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΓΩΘΕΙ...για όσους είδαν και το video)

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!

xristina all time










Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες